Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσίπρας: Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν δεύτερες κάλπες - Την Κυριακή τα ψηφοδέλτια

Τσίπρας: Με νίκη ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρχουν δεύτερες κάλπες – Την Κυριακή τα ψηφοδέλτια

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ψηφοδέλτια «αμφίπλευρης διεύρυνσης και ανανέωσης» του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές.

Στη διεύρυνση των ψηφοδελτίων που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «τα ψηφοδέλτια αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής και θα αφορούν στο 76% του συνόλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων πολλών χρόνων. «Η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι».

Τα κρίσιμα σημεία

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συζητήθηκαν και τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, στα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα.

Αυτά θα είναι η ακρίβεια, οι πλειστηριασμοί, το κοινωνικό κράτος και η υγεία, αλλά και η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας.

Η Κουμουνδούρου θα εστιάσει στην ακρίβεια και ειδικότερα την αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια και τα σούπερ μάρκετ.

Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εκεί είναι που «ροκανίζεται» το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και αυτά τα χρήματα, με τη σφραγίδα Μητσοτάκη, εξασφαλίζουν δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς.

Για τους πλειστηριασμούς η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη προστάτευαν την α’ κατοικία, ωστόσο μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

«Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής «θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών».

«Τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Επιλογή Μητσοτάκη είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024