Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Ερευνα για τα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο

Θεσσαλονίκη: Ερευνα για τα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο

Το παιδάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός».

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για τον θάνατο του μόλις 2,5 κοριτσιού στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, ενώ την ίδια στιγμή προκαταρκτική έρευνα ζήτησε και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ηδη σχετική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου χθες το κορίτσι μεταφέρθηκε εκεί και εξετάστηκε από γιατρό.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι βρέθηκε σήμερα το πρωί νεκρό του από τους αρμόδιους υπαλλήλους του βρεφοκομείου. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ όπου και έφτασε στο σημείο, αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Η κατεπείγουσα έρευνα στρέφεται κατά παντός υπευθύνου και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις γιατροί από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, που εξέτασαν το παιδί, καθώς και άτομα από τον «Άγιο Στυλιανό».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο ή της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Παράλληλα η εισαγγελέας ζητά προσκομιστούν όλες οι εξετάσεις του παιδιού στο νοσοκομείο, τα έγγραφα από το ίδρυμα καθώς και η έκθεση νεκροψίας.

Το χρονικό

Ολα ξεκίνησαν όταν το 2,5 ετών κοριτσάκι διεκομίσθη χθες το πρωί στα πρωινά ιατρεία του νοσοκομείου «Ιπποκρατείου», όπου το εξέτασε γιατρός και ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

Στο παιδί δόθηκε αντιβιοτική αγωγή και επανέλεγχο σε δέκα ημέρες , ενώ ο γιατρός που το εξέτασε δεν απέκλεισε την πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Το παιδάκι, με καταγωγή από τη Νιγηρία, φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός».

Εισαγγελικές πηγές αναφέρουν ότι το κοριτσάκι διέμενε με δικαστική απόφαση στον «’Αγιο Στυλιανό». Κατά της απόφασης είχε προσφύγει η μητέρα του κοριτσιού ζητώντας την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι, χωρίς να έχει εξεταστεί μέχρι στιγμής το αίτημά της.

Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος που βρέθηκε στο Δημοτικό Βρεφοκομείο, ανέφερε πως το παιδάκι αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας. «Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες. Είμαστε σε επικοινωνία όπως οφείλουμε με τη μητέρα και την οικογένεια του παιδιού, τηρούνται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα διαταχθεί η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. “Θα γίνει ΕΔΕ. Η ΕΔΕ έχει να κάνει ότι όταν υπάρχει ένα τραγικό γεγονός ακόμη και όταν φαίνεται ότι έγιναν όλα όπως πρέπει αυτό πρέπει να αποδεικνύεται. Ο Άγιος Στυλιανός έχει φήμη, έχει ιστορία 100 χρόνων αλλά πέρα από αυτά, είναι ένα τραγικό γεγονός και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες“, υποστήριξε.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024