Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή» στην Φλώρινα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή» στην Φλώρινα

Η κυρία Μιχαηλίδου δήλωσε ότι η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

Για τη νοσηλεύτρια δομής στη Φλώρινα, η οποία χορηγούσε σε παιδιά ηρεμιστικά ζελεδάκια, μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία μετέβη στον εισαγγελέα μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού.

«Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι υπάρχει καταγγελία για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα, πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ», δήλωσε η υφυπουργός.

Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η κυρία Μιχαηλίδου αποκάλυψε ότι μετά την ΕΔΕ στο ίδρυμα για παιδιά «βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα», οπότε όπως είπε «τώρα το ζήτημα είναι διπλό».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία, ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

«Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν;», αναρωτήθηκε η κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων, που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

«Το ζήτημα είναι στον εισαγγελέα, με δική μας απόφαση, από την ίδια κιόλας μέρα. Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία πλέον δεν εργάζεται στη δομή», σημείωσε.

Με λευκό ποινικό μητρώο η νοσηλεύτρια

Όπως τόνισε η υφυπουργός, πλέον για να εργαστείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχεις το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθείς.

«Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας, που βάλαμε και ισχύει από φέτος, είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο», όπως είπε.

Και προσέθεσε: «Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης φαίνεται να είναι δύο παιδιά, για περίπου ένα μήνα», αυτά στα οποία έδινε τα ζελεδάκια η νοσηλεύτρια.

«Αλλά εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024