Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια - Βομβαρδίζει στα ανατολικά η Ρωσία

Ουκρανία: Νέα έκκληση Ζελένσκι για στρατιωτική βοήθεια – Βομβαρδίζει στα ανατολικά η Ρωσία

Η Ουκρανία ζητεί να σταλεί πιο γρήγορα στρατιωτική βοήθεια από τους συμμάχους της.

Η Ουκρανία κάλεσε τους συμμάχους της να επιταχύνουν την παράδοση στρατιωτικής βοήθειας καθώς οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ συνεδριάζουν για δεύτερη ημέρα σήμερα, ενώ η Ρωσία βομβαρδίζει στα ανατολικά.

Βασικός στόχος του πυροβολικού της Ρωσίας είναι η Μπαχμούτ, μια πόλη στην επαρχία Ντονέτσκ, που θεωρείται στρατηγικής σημασίας. Τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν ενισχύσει τις θέσεις τους εκεί αναμένοντας οδομαχίες. Η κατάληψη της Μπαχμούτ θα επιτρέψει στη Μόσχα να προχωρήσει σε δύο μεγαλύτερες πόλεις, την Κραματόρσκ και τη Σλοβιάνσκ, επίσης στην επαρχία Ντονέτσκ.

«Πολύ δύσκολη η κατάσταση»

«Η κατάσταση στη γραμμή του μετώπου, κυρίως στις περιφέρειες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, παραμένει πολύ δύσκολη. Οι μάχες δίνονται στην κυριολεξία για κάθε μέτρο του ουκρανικού εδάφους», δήλωσε ο Ζελένσκι στο βραδινό του μήνυμα.

Η Ρωσία βιάζεται να κερδίσει όσο περισσότερο έδαφος μπορεί, προτού η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της ανακτήσουν δυνάμεις, είχε επισημάνει νωρίτερα χθες, Τρίτη, ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Για τον λόγο αυτό η ταχύτητα είναι υψίστης σημασίας», πρόσθεσε. «Η ταχύτητα είναι τα πάντα – στη λήψη αποφάσεων, στην εφαρμογή αποφάσεων, στη μεταφορά προμηθειών, στην εκπαίδευση. Η ταχύτητα σώζει τις ζωές των ανθρώπων», υπογράμμισε.

Η Μόσχα έχει αυξήσει τις επιθέσεις της κατά μήκος της γραμμής του μετώπου στη νότια και την ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ημέρες, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει μια νέα, μεγάλη επίθεση.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν περισσότερους από 25 οικισμούς κοντά στη Μπαχμούτ, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Ουκρανικές μονάδες απώθησαν επιθέσεις σε περιοχές γύρω από περισσότερους από 20 οικισμούς, περιλαμβανομένης της Μπαχμούτ και της Βούχλενταρ, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελονέτα – Ολυμπιακός 13-13 (5-6 πεν.): Στο Final-4 του Champions League o Θρύλος!

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι (13-13 κ.δ., 6-5 πεν.) και προκρίθηκε στο Final-4 του LEN Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024