Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Σκοτώσαμε 12 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σε «νόμιμη άμυνα» στη Σομαλία

ΗΠΑ: Σκοτώσαμε 12 τζιχαντιστές της Σεμπάμπ σε «νόμιμη άμυνα» στη Σομαλία

Δώδεκα μέλη της Σεμπάμπ σκοτώθηκαν σε αεροπορικό πλήγμα των ΗΠΑ στη Σομαλία, η οποία βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας των επιθέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης που διεξάγει ανταρτοπόλεμο από το 2007.

Τουλάχιστον 12 μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Σεμπάμπ («Νεολαία»), που ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε απομακρυσμένη περιοχή της Σομαλίας όταν ο στρατός των ΗΠΑ εξαπέλυσε αεροπορικό πλήγμα «σε νόμιμη άμυνα», ανακοίνωσε χθες Κυριακή το μεικτό διοικητήριό του (USAFRICOM) που είναι αρμόδιο για την Αφρική (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το AP).

Διεξάγει ανταρτοπόλεμο

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της σομαλικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης έκανε λόγο για 20 «ισλαμιστές» που έχασαν τη ζωή τους από την αεροπορική επίθεση.

Δεν είναι σαφές το γιατί ο απολογισμός που έδωσε ο Αμπντιραχμάν Γιουσούφ Ομάρ σε σομαλικό ραδιοφωνικό σταθμό είναι βαρύτερος. Πάντως, το δελτίο Τύπου της AFRICOM ανέφερε πως ο απολογισμός των θυμάτων ήταν «αρχικός».

Η αεροπορική επιδρομή έγινε την Παρασκευή, σχεδόν 500 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μογκαντίσου, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Σομαλία των περίπου 16 εκατομμυρίων κατοίκων βυθίζεται συχνά στο πένθος εξαιτίας των επιθέσεων της Σεμπάμπ, που διεξάγει ανταρτοπόλεμο από το 2007.

Ο πιο θανάσιμος βραχίονας της Αλ Κάιντα

Η AFRICOM χαρακτηρίζει την οργάνωση τον «μεγαλύτερο και πιο θανάσιμο» βραχίονα της Αλ Κάιντα «στον κόσμο».

Η τζιχαντιστική οργάνωση συνέχισε τις πολύνεκρες επιθέσεις της το 2022, μολονότι η νέα ομοσπονδιακή κυβέρνηση κλιμάκωσε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της.

Παρότι οι πολεμιστές της Σεμπάμπ διώχτηκαν από τις κυριότερες πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Μογκαντίσου, το 2011, παραμένουν ριζωμένοι σε αχανείς περιοχές της επαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024