Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέσι: Κάθε δύο ώρες γεννιέται ένας «Λίο» στη Μεγάλη Βρετανία

Μέσι: Κάθε δύο ώρες γεννιέται ένας «Λίο» στη Μεγάλη Βρετανία

Από το 2004 που έκανε το ντεμπούτο του ο Λιονέλ Μέσι, 77.000 αγόρια και κορίτσια πήραν το όνομά του.

«My name is Leo». Από το 2004 που εμφανίστηκε στη μεγάλη σκηνή του ποδοσφαίρου ο Λέο (Λίο αγγλιστί) Μέσι, περισσότερα από 77.000 αγόρια και κορίτσια στο Ηνωμένο Βασίλειο πήραν το όνομά του.

Με αφορμή τη νέα εμφάνιση που θα φορούν τα παιδιά που θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές στους νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ που ξεκινούν αύριο, η Mastercard έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δεδομένων μητρώου των γεννήσεων των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Από το 2004, όταν ο Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα το όνομα «Λίο» παρουσίασε αύξηση 350%. Μόνο το 2021 περισσότερα από 5.000 μωρά πήραν το όνομα του διάσημου αστέρα του ποδοσφαίρου. Το «Λίο» είναι πλέον το έκτο δημοφιλέστερο όνομα μεταξύ των αγοριών στην Αγγλία και την Ουαλία από 53ο που ήταν το 2003. Στη Σκωτία η δημοτικότητα του ονόματος του Μέσι είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς ανέβηκε στην τρίτη από την 122η θέση που βρισκόταν πριν το ντεμπούτο του Αργεντινού.

Η έρευνα έδειξε ακόμα πως κάθε δύο ώρες ένας «Λίο» γεννιέται στο Ηνωμένο Βασίλειο και η δημοτικότητά του θα συνεχίσει να αυξάνεται αφού το 24% των πολιτών δηλώνει πως θα εξέταζε την περίπτωση να δώσει το όνομα του Μέσι στο παιδί που θα έρθει στο μέλλον.

Η αγάπη του Βρετανών για το όνομα «Λίο» οφείλεται στο γεγονός ότι το 34% των γονιών πιστεύει ότι ο Μέσι είναι ο πιο εμπνευσμένος ποδοσφαιριστής που έχει υπάρξει ποτέ, ενώ το 59% συμβεί πως αποτελεί θετικό πρότυπο γιατί εμπνέει αποφασιστικότητα και αφοσίωση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024