Νίκος Ανδρουλάκης: Χρειάζονται πρωτοβουλίες, που θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους
Κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
Συνάντηση με ενώσεις δανειοληπτών και καταναλωτών είχε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον απόηχο της απόφασης του Αρείου Πάγου που ανοίγει τον δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς, καθώς και της νομοθετικής πρωτοβουλίας, που ανέλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος για την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι αν δεν γίνει κάτι, το 2023 απειλούνται με πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας 50.000 νοικοκυριά» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης περιγράφοντας το χάσμα επιτοκίων καταθέσεων και στεγαστικών δανείων αλλά και το γεγονός ότι τα funds αγοράζουν τα δάνεια από τις Τράπεζες στο 10-20 % της αξίας τους αλλά απαιτούν εκβιαστικά από τους πολίτες το 80-90% του δανείου.
Κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψηφίσουν την τροπολογία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η οποία προβλέπει:
-Προστασία της κύριας κατοικίας στη φιλοσοφία του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια
-Προστασία της αγροτικής γης
-Συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρόνοια για 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς
– και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.
Η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη
«Αυτές οι πρωτοβουλίες θωρακίζουν τη μεσαία τάξη και τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Εξαιτίας της οικονομικής και ενεργειακής κρίσης, γνωρίζετε το ροκάνισμα του εισοδήματος των πολιτών. Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης υπενθυμίζοντας ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας , που είχε πετύχει το ΠΑΣΟΚ το 2010, μειώθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και καταργήθηκε οριστικά επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Ευάγγελος Κρητικός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δανειοληπτών, ο Νικόλαος Τσεμπερλίδης, Πρόεδρος ΚΕ.Π.ΚΑ., η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, Πρόεδρος ΕΚΠΟΙΖΩ, ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, η Κατερίνα Ροζάκη εκπροσωπώντας την Πρωτοβουλία Δανειοληπτών ελβετικού φράγκου και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης, Επικεφαλής της Κ.Ο., ο Δημήτρης Σπυράκος Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους, ο Δημήτρης Αναστασόπουλος Αν. Γραμματέας Τομέα Ιδιωτικού Χρέους και ο Διευθυντής της Κ.Ο. Θανάσης Γλαβίνας.
- ΕΝΦΙΑ: Τι αλλάζει στον υπολογισμό του φόρου από το 2027
- Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Ναϊμέγκεν στον 3ο προκριματικό του Champions League
- Τουρκία και ψευδοκράτος γιορτάζουν τα 52 χρόνια της εισβολής – Επιμένουν στο αφήγημα της «ειρηνευτικής επιχείρησης»
- «Αυτή η ομάδα κατακτά ξανά τις καρδιές του κόσμου» – Χαβιέ Μπαρδέμ και βασιλιάς Φελίπε στο Μουντιάλ
- Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αθηναίων
- Θεσσαλονίκη: Τέταρτη προφυλάκιση για τη φονική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της οικογένειας Νέστορα
- ΗΠΑ: Οι τιμές της βενζίνης στην αντλία ξεπέρασαν ξανά τα τέσσερα δολάρια λόγω των νέων εχθροπραξιών με Ιράν
- LIVE: Η κλήρωση του Ολυμπιακού για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442