Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ολυμπιακός – Ματαρό 9-11: Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς

Ολυμπιακός – Ματαρό 9-11: Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ηττήθηκαν στο Παπαστράτειο από την Ματαρό με 11-9, στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Champions League, αλλά στη ρεβάνς θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν την πρόκριση στο Final 4.

Δεν τα κατάφεραν τα κορίτσια του Ολυμπιακού. Οι Ερυθρόλευκες ηττήθηκαν από την Ματαρό στο Παπαστράτειο με 11-9, στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Champions League και πλέον σε δύο εβδομάδες (25/2) θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για να αντιστρέψουν την κατάσταση στη ρεβάνς και να πάρουν την πρόκριση στο Final 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης πόλο.

Ενα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τις περισσότερες παίκτριές του να μην βρίσκονται σε καλή μέρα, αλλά και ένα ματς, στο οποίο δικαιολογημένα υπάρχουν φωνές για τη διαιτησία, καθώς οι Ισπανίδες κέρδισαν διπλάσιες αποβολές, με αποτέλεσμα να παίξουν πολλές φορές με παίκτρια παραπάνω.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ηττήθηκε η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού στην Ευρώπη από τις 27/2/2021 και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Σαμπαντέλ (27/2/2021, 12-14), ενώ η ομάδα του Πειραιά ηττήθηκε για πρώτη φορά εντός έδρας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το 2018 και τον αγώνα με την Κίνεφ Κίρισι (17/3/2018, 10-11).

Δύο χαμένα πέναλτι σε κρίσιμα σημεία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ματαρό, με τον Ολυμπιακό να ψάχνει πλέον την ανατροπή στη ρεβάνς των δύο ομάδων στην Ισπανία.

Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν εφιαλτικό για τις πρωταθλήτριες Ευρώπης, που δεν ήταν συγκεντρωμένες στην άμυνα και επέτρεψαν στην ισπανική ομάδα να πάρει από την αρχή το προβάδισμα και να ξεφύγει 5-2 στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, με δύο διαδοχικά γκολ της Σιμόνε Φαν Ντε Κράατς στο τελευταίο λεπτό.

Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς άλλαξε άμεσα τερματοφύλακα, με την Ιωάννα Σταματοπούλου να παίρνει τη θέση της Χρυσής Διαμαντοπούλου, και οι «ερυθρόλευκες» συνήλθαν, κράτησαν «άσφαιρη» τη Ματαρό στο δεύτερο οκτάλεπτο και μείωσαν σε 5-4.

Η Βάσω Πλευρίτου έχασε πέναλτι, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, και αυτή η φάση αποδείχθηκε κομβική για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Οι φιλοξενούμενες με δύο γκολ μέσα σε 45΄΄ ξέφυγαν εκ νέου με διαφορά τριών τερμάτων (7-4), την οποία διατήρησαν ως τις αρχές της τελευταίας περιόδου.

Ο Ολυμπιακός έκανε την τελική αντεπίθεση και μείωσε σε 10-9 με το 4ο γκολ της Βάσως Πλευρίτου, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, αλλά έχασε ξανά πέναλτι (αυτή τη φορά με την Ελευθερία Πλευρίτου) και η Μορέλ σε παίκτρια παραπάνω διαμόρφωσε το τελικό 11-9.

Τα οκτάλεπτα: 2-5, 2-0, 2-4, 3-2

Διαιτητές: Ντούτιλχ-Ντούμας (Ολλανδία), Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Τριχά 2, Ξενάκη, Σιούτη, Μαργ. Πλευρίτου 1, Τορνάρου, Β. Πλευρίτου 4, Κρίστμας, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΜΑΤΑΡΟ (Ντάνι Μπαλάρτ): Σάντσεθ, Μορέλ 2, Φαν Ντε Κράατς 3, Γκουάλ, Σέβενιχ 1, Κέστελι 2, Καμπράι 1, Νόγκε, Αβένιο 2, Μπερτράν, Γκούρι, Κλαβέρια, Καρμόνα.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024