Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Σε αυτή την περιφέρεια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή

Δημοσκόπηση: Σε αυτή την περιφέρεια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το 2019

Διαφορά στα όρια του στατιστικού λάθους μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Α’  Θεσσαλονίκης, δείχνει δημοσκόπηση η οποία πραγματοποιήθηκε από την Interview για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr.

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξης του 29,7% έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τη διαφορά να ανέρχεται στο 1,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων σε σχέση με το 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να χάνει το 5,82% των ψήφων της (σ.σ. το 2019 έλαβε ποσοστό 35,52%) ενώ αντίθετα η αξιωματική αντιπολίτευση κινείται πάνω – κάτω στα ίδια επίπεδα χάνοντας μόλις το 2,81% από το 31,31% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες εκλογές.

Οι μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σημαντικά αυξημένα είναι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το οποίο παρουσιάζει διψήφιο ποσοστό και άνοδο κατά 3,95%, σε σχέση με την προηγούμενη κάλπη. Το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη φτάνει στο 10% έναντι του 6,05% το 2019.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το politic, tο 8,3% των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς παράταξης δήλωσε πως θα «μεταναστεύσει» στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ενώ την αντίθετη πορεία θα ακολουθήσει το 4,9%.

Από εκεί και πέρα στο χώρο της κεντροαριστεράς παρατηρείται μια ισοπαλία στις μετακινήσεις αφού το 8,5% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα, και το ίδιο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα εμπιστευθεί το Νίκο Ανδρουλάκη στις επόμενες εκλογές.

Πηγή εικόνων: politic.gr

Όσον αφορά τις μετακινήσεις από τη Νέα Δημοκρατία προς το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και αντίστροφα, μόλις το 2,2% θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα απορροφήσει το 3,5% των ψηφοφόρων της Χαριλάου Τρικούπη.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024