Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος: Οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να είναι ανεξάρτητες από την εκάστοτε κυβέρνηση

Εξαδάκτυλος: Οι διοικήσεις των νοσοκομείων πρέπει να είναι ανεξάρτητες από την εκάστοτε κυβέρνηση

Ο κ. Εξαδάκτυλος, μιλώντας για τις ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία, αναφέρει ότι όσα βήματα γίνονται είναι «δειλά, ανεπαρκή» και δεν πρόκειται να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συνεργασίας.

Μία από τις μεγαλύτερες παθογένειες του ΕΣΥ είναι ο τρόπος που διοικείται, τονίζει o πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Παράλληλα, ο κ.Εξαδάκτυλος, σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο Fm, προτείνει οι διοικήσεις των νοσοκομείων να είναι ανεξάρτητες από την εκάστοτε κυβέρνηση, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στην Θεσσαλονίκη.

Για τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, που μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί πλήρως, λόγω έλλειψης γιατρών, ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι μέχρι τώρα έχουν εγγραφεί 4,5 εκατομμύρια πολίτες.

«Προσπάθεια πολύ καλύτερη από αυτή που έγινε το 2018, κατά την οποία είχαν εγγραφεί μόλις 1,5 εκατ., αλλά απέχει πολύ από τα 8,5 εκατομμύρια που επιθυμούμε ως κάλυψη του πληθυσμού», σημειώνει.

«Να γίνουν πιο ελκυστικές οι συμβάσεις για τους γιατρούς»

Και εξηγεί ότι θα πρέπει, «εκτός από το οικονομικό κομμάτι, οι όροι των συμβάσεων να γίνουν ελκυστικότεροι για τους γιατρούς, γιατί αυτή τη στιγμή μιλάμε για μονομερείς συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, στις οποίες, λίγο έως πολύ, ο Οργανισμός έχει όλα τα δικαιώματα και ο εργαζόμενος ελάχιστα».

«Θα πρέπει να υπάρξει η βούληση και ό,τι γίνει να γίνει γρήγορα και πλήρως. Η τμηματική προσαρμογή δεν βοηθά κανέναν, διότι δεν εκλαμβάνεται ως βελτίωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Δειλά και ανεπαρκή» όσα γίνονται για τις ΣΔΙΤ

Για τις Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα νοσοκομεία, ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρει ότι όσα βήματα γίνονται είναι «δειλά, ανεπαρκή» και δεν πρόκειται να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συνεργασίας.

«Η δυνατότητα να γίνονται χειρουργεία εκτός ωραρίου κανονικής λειτουργίας του νοσοκομείου επ’ αμοιβή, δεν νομίζω ότι θα προσφέρει κάτι συνταρακτικό, ούτε και θα αλλάξει τον χάρτη», τονίζει.

Και προσθέτει: «Επίσης, η δυνατότητα των γιατρών του ΕΣΥ υπό όρους να έχουν ένα περιορισμένο ιδιωτικό έργο, κατά τη γνώμη μου δεν θα ενισχύει το ΕΣΥ, γιατί στο τέλος της ημέρας θα βρεθεί με λιγότερους ανθρώπους να το υπηρετούν».

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024