Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Wagner: Τρόμο προκαλούν στους Ρώσους οι κατάδικοι που επιστρέφουν από το μέτωπο

Wagner: Τρόμο προκαλούν στους Ρώσους οι κατάδικοι που επιστρέφουν από το μέτωπο

Η εξομολόγηση ενός κατοίκου στη βόρεια Ρωσία, σχετικά με τους κατάδικους που είχε επιστρατεύσει ο Πούτιν για να πολεμήσουν σε «αποστολές αυτοκτονίας» στην Ουκρανία

Απελευθερώθηκαν από την ρωσική φυλακή, εντάχθηκαν στην ομάδα Wagner, πολέμησαν στην Ουκρανία σε «αποστολές αυτοκτονίας» και επιστρέφουν σπίτια τους στην Ρωσία, εντελώς απαλλαγμένοι από ότι τους βάρυνε.

Ανάμεσά τους δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών και βιαστές. Πλέον κατευθύνονται προς τις πόλεις τους στη βόρεια Ρωσία, έχοντας κερδίσει το «συγχωροχάρτι», φυσικά με τις ευλογίες του Πούτιν, επειδή επιβίωσαν έξι μήνες στις τάξεις της Wagner στην Ουκρανία.

Ο Σαλμίν, είναι ένας από αυτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Guardian,  πρόκειται για καταδικασμένο κλέφτη και δολοφόνο, που επιστρέφει σπίτι του από τη φυλακή χρόνια νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ως ανταμοιβή για τον εθελοντισμό του σε μια αποστολή αυτοκτονίας στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Είπα στα παιδιά μου να μην κυκλοφορούν μόνα τους τις επόμενες ημέρες»

Σε συνεντεύξεις, όσοι γνώριζαν τον Σαλμίν δήλωσαν ότι φοβόντουσαν, επειδή θα συναντούσαν τον ίδιο άνθρωπο που κάποτε τρομοκρατούσε την πόλη τους και τώρα μπορεί να έχει γίνει ανέγγιχτος λόγω της σχέσης του με τον Πριγκόζιν, μια από τις πιο διαβόητες φιγούρες της Ρωσίας και ιδρυτή της Wagner.

Γνωστός και ως «σεφ του Πούτιν», ο Γεβγκένι Πριγκόζιν ίδρυσε το 2014 την παραστρατιωτική οργάνωση Wagner, που δραστηριοποιείται στην Ουκρανία όπως και στη Συρία, αλλά και στην Αφρική, για να προωθήσει τα συμφέροντα του Κρεμλίνου

«Αρχίσαμε να τον βλέπουμε στην πόλη πριν από μερικές εβδομάδες», δήλωσε στον Guardian ένας κάτοικος της περιοχής που γνώριζε τον Σαλμίν για πολλά χρόνια.

«Είναι επικίνδυνος άνθρωπος, όλοι ξέρουμε τι έκανε στον φίλο του. Είπα στα παιδιά μου να μην κυκλοφορούν μόνα τους τις επόμενες ημέρες. Δεν ήταν μόνο αυτό που έκανε στον φίλο του, έκλεβε από τον κόσμο, έμπλεκε σε πολλούς καβγάδες και παρενοχλούσε κορίτσια. Έπινε πολύ, έκανε χρήση ναρκωτικών και ήταν βίαιος», ανέφερε.

«Δεν θέλουμε τέτοιους ανθρώπους πίσω στο Πικάλεβο», δήλωσε το άτομο, το οποίο ζήτησε να μην κατονομαστεί για το φόβο αντιποίνων. «Τι είδους ήρωας είναι αυτός;», αναρωτιέται.

Δολοφόνησε τον φίλο του

Ο Σαλμίν στρατολογήθηκε από την Wagner ενώ εξέτιε ποινή για κλοπή. Όμως το 2011 καταδικάστηκε για φόνο. Σύμφωνα με την περιγραφή του δικαστηρίου για τη δολοφονία, ο Σαλμίν και ένας φίλος του μέθυσαν ενώ ψάρευαν σε ένα τοπικό λατομείο και άρχισαν να τσακώνονται. Τότε ο Σαλμίν άρπαξε μια πέτρα και χτύπησε τον φίλο του δύο φορές στο κεφάλι. Καθώς ο άνδρας συνέχισε να κουνιέται, ο Σαλμίν κράτησε το κεφάλι του φίλου του κάτω από το νερό μέχρι να σταματήσει να κινείται.

«Αυτό είναι ένα μικρό κλάσμα των εγκλημάτων που διέπραξε», δήλωσε ένας άλλος γνωστός του σε συνέντευξή του στο ρωσικό BBC νωρίτερα φέτος, λίγο μετά την ανακάλυψη της απελευθέρωσης του Σαλμίν. «Υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να φοβούνται πολύ ότι θα επιστρέψει στην πόλη μας. Και φοβάμαι πολύ ότι θα κάνει κάτι σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο Σαλμίν είναι ένα τρομερό άτομο».

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024