ΚΚΕ: «Η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου «λύνει τα χέρια» των funds για μαζικούς πλειστηριασμούς
«Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία», σημειώνει το ΚΚΕ, «γιατί στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά των fundς».
Την απόφαση του Αρείου Πάγου για τη διενέργεια πλειστηριασμών από funds και εταιρείες δανείων σχολίασε το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του.
Ο Περισσός κάνει λόγο για «απαράδεκτη» απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία «λύνονται τα χέρια» των funds και των εταιρειών διαχείρισης δανείων για τη διενέργεια μαζικών πλειστηριασμών, που «ανοίγει ένα νέο, πιο άγριο γύρο επέλασης στη λαϊκή κατοικία».
«Οι ευθύνες ΣΥΡΙΖΑ»
«Η επικίνδυνη αυτή εξέλιξη δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία», σημειώνει το ΚΚΕ, «γιατί στηρίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις, ιδιαίτερα στο νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια στα αρπακτικά των fundς και σε συνέχεια στον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ».
Και καταλήγει πως «τώρα, χωρίς καθυστέρηση» πρέπει να δυναμώσει η πάλη του λαού ενάντια στους πλειστηριασμούς, «που βγάζουν στο σφυρί τα λαϊκά σπίτια, για να προστατευτεί η λαϊκή περιουσία από τα αρπακτικά των funds, για να διαγραφούν τα χρέη των λαϊκών νοικοκυριών».
- Εντοπίστηκε στην Κυψέλη 13χρονη που είχε εξαφανιστεί – Συνελήφθησαν 3 νεαροί από την Αίγυπτο
- Ολυμπιακός: Θέμα χρόνου ένα ακόμη sold out: Πόσα εισιτήρια απέμειναν για το παιχνίδι με τον Βόλο
- Φως στο Τούνελ: Νέα στοιχεία για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας
- «Φοβάμαι να σας πω…» – Αντιφάσεις στις καταθέσεις των δύο 22χρονων για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα
- Σοκ στην Βρετανία: Πρώην πολιτικός δηλώνει ένοχος για 48 κατηγορίες – Νάρκωνε και βίαζε την πρώην σύζυγό του
- Πώς οι ΗΠΑ απήγαγαν τον Μαδούρο μέσα σε δύο λεπτά: Ελικόπτερα, χαμηλές πτήσεις και πυρά στο Καράκας