Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΟΕ: Κλιμακώνει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης

ΔΟΕ: Κλιμακώνει τον αγώνα κατά της αξιολόγησης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της ΔΟΕ ενάντια στην αξιολόγηση με την πρώτη στάση εργασίας τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου

Με στάσεις εργασίας για την αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, συνεχίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της».

Μάλιστα, έχει προαναγγείλει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 2 μμ.

Οι κινήσεις της κατά της εφαρμογής της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών θα κορυφωθούν την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, που έχει εξαγγελθεί 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στις 10:30 στα Προπύλαια, στο κέντρο της Αθήνας.

«Οι εκπαιδευτικοί δε φοβόμαστε την “αξιολόγηση”, δεν έχουμε κάτι να κρύψουμε, δεν αντιδρούμε γιατί δε θέλουμε να “ξεβολευτούμε” όπως λένε τα διάφορα παπαγαλάκια αλλά γιατί θέλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητ(ρι)ών και τα εργασιακά των εκπαιδευτικών», τονίζει η ΔΟΕ σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, «οι εκπαιδευτικοί εξετάζουν κάθε μέρα κριτικά και αυτοκριτικά τη δουλειά τους, στους συλλόγους διδασκόντων ανταλλάσσουν σκέψεις και προτάσεις για να γίνει καλύτερη η σύνθετη παιδαγωγική πράξη. Αυτή ακριβώς η διαδικασία είναι που ζητάμε να στηριχθεί ουσιαστικά από το κράτος. Τα κριτήρια της αξιολόγησης, που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν καμία σχέση με αυτή την ανάγκη».

«Οι εκπαιδευτικοί θα βγούμε νικητές. Εμείς θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΟΕ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024