Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ορόσημο 22 εκ. οχημάτων για το «πολυτελές» εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Ορόσημο 22 εκ. οχημάτων για το «πολυτελές» εργοστάσιο της Mercedes-Benz

Το εργοστάσιο Sindelfingen είναι η βιομηχανική μονάδα παραγωγής όπου παραδοσιακά, για παραπάνω από μισό αιώνα, κατασκευάζονται οι πιο πολυτελείς προτάσεις της γερμανικής φίρμας που, συμπλήρωσαν αισίως τον αριθμό των 22 εκατομμυρίων μονάδων παραγωγής

Η γερμανική φίρμα γιορτάζει ένα νέο ορόσημο καθώς, το εργοστάσιο του Sindelfingen  συμπλήρωσε 22 εκατομμύρια μονάδων παραγωγής.

To 22ο εκατομμυριοστό αυτοκίνητο που βγήκε από τις γραμμές παραγωγής της βιομηχανικής μονάδας Factory 56, στην Στουτγάρδη ήταν μια εκπρόσωπος της S-Class και συγκεκριμένα μια κόκκινη EQS 580 4Matic.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει από το 1946 αναλάβει την κατασκευή των πολυτελέστερων μοντέλων της Mercedes-Benz καθώς από τις γραμμές παραγωγής του βγαίνουν καθημερινά οι S-Class, E-Class, GLC, CLS και η τετράθυρη AMG GT καθώς και πιο εξειδικευμένες «upper class» κατασκευές όπως η τεθωρακισμένη S-Class Guard αλλά και Maybach S-Class.

Το ορόσημο σχολίασε ο επικεφαλής παραγωγής και προμηθευτών της Mercedes-Benz, Jorg Burzer ο οποίος ανέφερε σχετικά «θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους μου για το εντυπωσιακό ορόσημο των 22 εκ. οχημάτων. Το Sidelfingen είναι ευέλικτο, ψηφιακό, ευέλικτο και βιώσιμο. Είναι και θα παραμείνει το επίκεντρο και το σημείο αναφοράς για τα πολυτελή οχήματα στο παγκόσμιο δίκτυο παραγωγής μας. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο έχει ένα πολύ εντυπωσιακό παρελθόν και ταυτόχρονα όλα εκείνα που χρειάζονται για ανταποκριθεί στο μέλλον. Από το 2025 θα αναλάβει να κατασκευάζει τα κορυφαία, πολυτελή μοντέλα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα AMG.EA».

Η ιστορία του εργοστασίου ξεκινά το 1915 οπότε και κατασκεύαζε κινητήρες αεροσκαφών και αεροσκάφη. Η παραγωγή αυτοκινήτων ξεκίνησε το 1919 με το πρώτο μοντέλο που κατσκευάστηκε να είναι μια Mercedes-Knight 16/45. Τις δεκαετίες του ’20 και του ’30 η παραγωγή επιταχύνθηκε με το εργοστάσιο να φτάνει στο απόγειο της παραγωγής του το 1966 οπότε και σε ετήσια βάση κατασκευάζονταν σε ένα χρόνο, όσα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν συνολικά μεταξύ 1946 και 1952.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024