Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέα δημοτική βιβλιοθήκη κατασκευάζει ο Δήμος Ελασσόνας

Νέα δημοτική βιβλιοθήκη κατασκευάζει ο Δήμος Ελασσόνας

Η κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης του Δήμου Ελασσόνας, έχει συνολικό προϋπολογισμό 192.200,00 ευρώ και η χρηματοδότηση του προέρχεται από πιστώσεις «ΣΑΤΑ».

Τη σύμβαση για το έργο «Διαμόρφωση χώρου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο Πνευματικό Κέντρο Ελασσόνας» υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας.

Με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, καθώς ξεκινάνε οι εργασίες για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ένα έργο που είχαμε δεσμευτεί ότι θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023.

Ο Δήμος μας θα διαθέτει πλέον μία υπερσύγχρονη κεντρική βιβλιοθήκη, η οποία θα αποτελέσει εστία φιλαναγνωσίας και πνευματικής δημιουργικής συνύπαρξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και κάθε δημοτικής κοινότητας.

Η αξία των βιβλιοθηκών είναι αδιαμφισβήτητη, αφού αποτελούν θεματοφύλακες της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς ενός τόπου και βασικοί παράγοντες υποστήριξης και ενίσχυσης της παιδείας, της έρευνας, της επιστήμης και γενικότερα της πνευματικής δημιουργίας και του πολιτισμού».

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμος Ελασσόνας προχωρά στη μεταστέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας από το Πνευματικό Κέντρο «Βασ. Κυλώνη» στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας, όπου θα διαμορφωθούν συνολικά τέσσερις αίθουσες, δύο χώροι για τουαλέτες και ένας χώρος τουαλέτας ΑμεΑ.

Ο νέος σχεδιασμός της βιβλιοθήκης περιλαμβάνει αναγνωστήριο, αίθουσα τεχνολογίας, αναγνωστήριο για παιδιά και μια αίθουσα για το διοικητικό και βιβλιοθηκονομικό προσωπικό.

Sports in

Παναθηναϊκός: Επιστροφή στις προπονήσεις – Ατομικό Ιωαννίδης και Μπερνάρ

Επιστροφή στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024