Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι την έφεση και την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, θα παραμείνει ο Πέτρος Φιλιππίδης που καταδικάστηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό της Αθήνας σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών για δύο απόπειρες βιασμού.
Στον ηθοποιό έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι που τον υποχρεώνουν να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.
Τα πρώτα λόγια του Πέτρου Φιλιππίδη μετά την απόφαση
Πέτρος Φιλιππίδης και Ελπίδα Νίνου, μετά το τέλος της εκδίκασης στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας κατευθύνθηκαν προς το σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο ηθοποιός μίλησε σε δημοσιογράφο του σταθμού και και βρίσκεται σε καλή ψυχολογική κατάσταση.
Σε ερώτηση για το πως νιώθει που είναι ελεύθερος απάντησε: «ήμουν πάντα ελεύθερος. Και στη φυλακή όταν ήμουν, ελεύθερος ήμουν. Δεν έχω να πω κάτι άλλο, δεν μπορώ να εκφραστώ και ξέρετε πολύ καλά το γιατί. Τελείωσε τώρα».
«Ο κ. Φιλιππίδης κρατήθηκε προσωρινά, προφυλακίστηκε για 11 μήνες επειδή τον κατήγγειλε μία κυρία ότι διέπραξε σε βάρος της δύο τετελεσμένους βιασμούς. Γι’ αυτή την κατηγορία που του στέρησε την ελευθερία, ομόφωνα το δικαστήριο με σύμφωνη απόφαση της εισαγγελέως αθωώθηκε. Και έμειναν οι δύο απόπειρες όπου καταδικάσθηκε σε 8 χρόνια κάθειρξη όπου σε αυτές τις δύο απόπειρες βιασμού ο κ. Φιλιππίδης άνοιξε την πόρτα και τις δύο φορές και είπε περάστε έξω» είπε από την πλευρά του ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Σε σχέση με τα νομολογιακά δεδομένα αυτής της χώρας ποτέ δεν έχει ξαναπεράσει απόπειρα βιασμού όπου ο βιαστής λέει στο θύμα του περάστε έξω. Στην πρώτη περίπτωση ήταν στο καμαρίνι το θέατρο Μουσούρη και στη δεύτερη περίπτωση στο αυτοκίνητο 1η Αυγούστου 2014 στο Παλαιό Ψυχικό» συμπλήρωσε σχετικά με την απόφαση.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου