Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Περισσότεροι από 11.200 οι νεκροί
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά.
Ο απολογισμός του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 11.200 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι.
Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 8.574, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.
Παράλληλα, εκατοντάδες εγκλωβισμένοι παραμένουν στα συντρίμμια.
Φόβοι για αύξηση των νεκρών
Τα σωστικά συνεργεία δυσκολεύονται να φθάσουν σε κάποιες από τις περιοχές που επλήγησαν σκληρότερα στην Τουρκία, εξαιτίας των κατεστραμμένων δρόμων, της κακοκαιρίας, της έλλειψης επαρκών πόρων και βαρέων μηχανημάτων.
Στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν εκατοντάδες ομάδες, με τις διεθνείς αποστολές να καταφθάνουν σε βοήθεια.
Ωστόσο, όσο περνάει ο χρόνος με το μέγεθος της καταστροφής να γίνεται όλο και πιο εμφανές, αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών, τα περιθώρια στενεύουν, με τις εκτιμήσεις από διασώστες και διεθνείς οργανισμούς να είναι αρκετά δυσοίωνες όσον αφορά τον τελικό απολογισμό του χτυπήματος του εγκέλαδου.
Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί σημαντικά. Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάνει εκτιμήσεις για 20.000 νεκρούς, ενώ ένας αξιωματούχος της UNICEF για χιλιάδες παιδιά που μπορεί να έχουν πεθάνει.
Και στο Χατάι ο Τούρκος πρόεδρος
Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετέβη στο Καχραμανμαράς με αεροπλάνο από το αεροδρόμιο της Άγκυρας, θα επιθεωρήσει τις περιοχές που επλήγησαν από τους σεισμούς και θα συντονίσει τα έργα επί τόπου.
Ο Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ένα καταυλισμό σκηνών στο κέντρο της πόλης Καχραμανμαράς και στη συνέχεια να μεταβεί στο Πάζαρτζικ.
Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει επίσης προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει επιθεώρηση στο Χατάι.
Τον Ερντογάν συνοδεύουν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Φαχρετίν Αλτούν, και ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ιμπραχίμ Καλίν.
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
- Δυτική Ευρώπη: Δυναμώνουν τα κύματα καύσωνα – Θερμοκρασίες 3 βαθμοί Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο
- Έξι τραυματίες από τη φωτιά στον Ασπρόπυργο, διασωληνωνένοι τρεις – Αναφορές για δεξαμενή προπανίου στον χώρο
- Μένει στην ΑΕΚ ο Γιόβιτς – Συμφώνησε ως το 2029
- Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια – Πιθανότατα προκλήθηκε μετά από πτώση κεραυνού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442