Αυτά κατέγραψε στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής Μανούχος στο παιχνίδι δεν έγινε ποτέ στο Περιστέρι λόγω… εκατοστών. Οι αντιρρήσεις του Ατρόμητου που εκθέτουν τον ρέφερι, που μέτρησε με μεζούρα

Εγινε της… μεζούρας στο Περιστέρι και το ματς του Ατρομήτου με την ΑΕΚ θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Η αναμέτρηση των δυο ομάδων δεν διεξήχθη ποτέ, με τo φύλλο αγώνα να έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπεύθυνος γηπέδου του Ατρόμητου: «Ο κανονισμός λέει μέτρηση με λέιζερ, όχι μεζούρα»

Όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, ο Βαγγέλης Μανούχος διαπίστωσε μια απόκλιση 1 και 2,5 εκατοστών στην εστία προς τη φυσούνα και κάπως έτσι, έβγαλε αντικανονικό το γήπεδο της ομάδας του Κόλμαν. Φυσικά, κανείς δεν ξεχνάει τις «κιτρινόμαυρες» μεθοδεύσεις αλλά και το «τέλειωσε» του Γιαννάκη Παπαδόπουλου προς τον διαιτητή…

Στην συνέχεια αναφέρεται και η θέση του Ατρομήτου, αλλά και οι αντιρρήσεις που είχαν οι γηπεδούχοι στην απίστευτη απόφαση του διαιτητή.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στο ΦΑ και στη συνέχεια οι αντιρρήσεις του Ατρομήτου:

«Στις 16.45 η φιλοξενούμενη ομάδα ΠΑΕ ΑΕΚ, δια των εκπροσώπων της, κ. Κονε και κ. Κοσμά, μας ενημέρωσε προφορικά ότι επρόκειτο να προβεί σε ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου, λόγω λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Το άλλο τέρμα είχε λάθος διαστάσεις σε ύψος σε δύο διαφορετικά σημεία κατά δύο εκατοστά μικρότερο από τα προβλεπόμενα.

Εκείνη τη στιγμή ενημέρωσα τους παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας ότι θα έχουν έως και 30 λεπτά επιπλέον από την καθορισμένη ώρα έναρξης του αγώνα, ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διόρθωση των λανθασμένων διαστάσεων των τερμάτων.

Στις 17.20 μας παρέδωσε ο αρχηγός της φιλοξενούμενης ομάδας ΠΑΕ ΑΕΚ, Σέρχιο Αραούχο, υπογεγραμμένη την ένσταση αντικανονικότητας του γηπέδου από πλευράς της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Στις 18.00 ήμουν στον αγωνιστικό χώρο και έκανα τον τελικό έλεγχο μαζί με την διαιτητική ομάδα και τους δύο αρχηγούς των ομάδων και του παρατηρητή του αγώνα και διαπίστωσα ότι οι διαστάσεις του ενός τέρματος ήταν ορθές, ως προς το προβλεπόμενο, αλλά στην άλλη εστία κατά τον έλεγχο των τεσσάρων σημείων ως προς το ύψος, δύο σημεία βρέθηκαν με απόκλιση μικρότερη από το προβλεπόμενο από τον κανονισμό κατά ένα εκατοστό το ένα σημείο, και κατά 2,5 εκατοστά το άλλο σημείο, ενώ άλλα δύο σημεία ήταν ορθά.

Σημειώνεται ότι όλες οι μετρήσεις έγιναν από το κάτω μέρος της οριζόντιας δοκού κάθετα προς το έδαφος. Ως εκ τούτου έκρινα το γήπεδο αντικανονικό λόγω λανθασμένων διαστάσεων της μια εστίας και αποφάσισα τη μη τέλεση του αγώνα.

Μαζί με το φύλλο αγώνα επισυνάπτονται τόσο η ένσταση της φιλοξενούμενης ομάδας, όσο και το έγγραφο αντιρρήσεων της γηπεδούχου ομάδας, υπογεγραμμένα από τους αρχηγούς τους».

Στις αντιρρήσεις που κατέθεσαν οι Περιστεριώτες, χαρακτηρίζουν «αναιτιολόγητη, παράνομη και αντίθετη με τους κανονισμούς» την απόφαση του διαιτητή να μη διεξάγει τον αγώνα.

Μεταξύ άλλων στον Ατρόμητο σημειώνουν πως: «”Αμφισβητούμε την ως άνω μέτρηση του διαιτητή του αγώνα, η οποία έγινε από ένα πρόχειρο μέτρο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν είναι το ενδεδειγμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς ποδοσφαίρου και με τις διεθνείς πρακτικές μέτρησης και βεβαίως αμφισβητούμε την προέλευση και κατασκευή του.

-Επειδή, οι καιρικές συνθήκες του αγώνος ήταν πολύ άσχημες και σίγουρα επηρέασαν και διαμόρφωσαν το ύψος της εστίας, ώστε πιθανόν να υπάρχει αυτή η απειροελάχιστη επίδραση στο έδαφος του γηπέδου.

-Επειδή, σε κάθε περίπτωση η ομάδα μας δεν θα αποκτούσε κάποιο συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με την αντίπαλη ομάδα.

-Επειδή, ο αγώνας θα διεξαγόταν και για τις δύο ομάδες με τους ίδιους όρους και τις ίδιες προϋποθέσεις.

-Επειδή, σε κάθε περίπτωση, με αυτές τις καιρικές συνθήκες είναι απολύτως φυσιολογικό το ύψος και των δύο εστιών να αυξομειώνεται και δη γι’ αυτήν την ελάχιστη απόσταση».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr