Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πάνος Σκουρλέτης: Η «εμμονή» της κυβέρνησης μάς οδηγεί στο «παρών»

Πάνος Σκουρλέτης: Η «εμμονή» της κυβέρνησης μάς οδηγεί στο «παρών»

Ο κ. Σκουρλέτης εξήγησε, μιλώντας στη Βουλή, ότι η αναφορά της κυβερνητικής τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

«Παρών» αναμένεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί της τροπολογίας του υπουργείου Εσωτερικών για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη, όπως έκανε γνωστό ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης

Παίρνοντας το λόγο στη Βουλή, ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στη ρύθμιση που κατέθεσε το κόμμα του και σημείωσε πως η αναφορά της τροπολογίας στο άρθρο 29 του Συντάγματος για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος αναγκάζει την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώσει «παρών».

«Η εμμονή της κυβέρνησης στο άρθρο 29 του Συντάγματος δεν μας επιτρέπει να ψηφίσουμε την συγκεκριμένη διάταξη και επιλέγουμε το ‘παρών’», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο περιεχόμενο της τροπολογίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαφώνησε εξαρχής με την κυβερνητική ρύθμιση, σημειώνεται πως «με την προτεινόμενη διάταξη επιδιώκεται να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κατάχρησης της μορφής του πολιτικού κόμματος ως κέλυφος και προκάλυμμα για τη λειτουργία εγκληματικής ή τρομοκρατικής οργάνωσης. Η διάταξη τίθεται με πλήρη σεβασμό στις συνταγματικές επιταγές».

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «προϋπόθεση για την κατάρτιση συνδυασμού είναι να μη συμμετέχει σε αυτόν ως υποψήφιος πρόσωπο το οποίο έχει καταδικαστεί σε οποιονδήποτε βαθμό για τα εγκλήματα των άρθρων 187 και 187Α του Ποινικού Κώδικα, εφόσον αυτά έχουν τελεστεί στο πλαίσιο ή υπό το πρόσχημα της δράσης πολιτικού κόμματος».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024