Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «γυμνό» φόρεμα της Κιάρα Φεράνι φανέρωνε ένα κρυμμένο μήνυμα

Το «γυμνό» φόρεμα της Κιάρα Φεράνι φανέρωνε ένα κρυμμένο μήνυμα

Οι τέσσερις εμφανίσεις της διάσημης Ιταλίδας επιχειρηματία και ινφλουένσερ, μία προς μία, κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο 2023. Το γυμνό φόρεμα από τούλι, που ονομάστηκε «φόρεμα χωρίς ντροπή».

«Το γυμνό φόρεμα της Κιάρα Φεράνι είναι η πρώτη μεγάλη νίκη στο 73ο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο» γράφουν κάποιοι κάτω από το ποστ με τη φωτογραφία της διάσημης Ιταλίδας στο ίνσταγκραμ, στην οποία φανερώνεται όλο το μεγαλείο της σιλουέτας της συνοδευμένο από μία υπέροχη οφθαλμαπάτη.

«Ένα υπέροχο ερωτικό γράμμα στον εαυτό της» χαρακτήρισαν κάποιοι τον μονόλογό της ως συμπαρουσιάστρια, όταν η επιχειρηματίας και ινφλουένσερ εμφανίστηκε με ένα φόρεμα Dior, γεμάτο κρύσταλλα και διακοσμημένο με το σχέδιο του σώματός της.

Η αρχική εντύπωση είναι η αίσθηση του γυμνού. Κοιτώντας καλύτερα καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για τύπωμα, για μια καλόγουστη προσέγγιση της απελευθέρωσης και της γυναικείας ενδυνάμωσης, για μια αγκαλιά στο γυναικείο σώμα και την αυτοπεποίθηση.

Σχεδιασμένο για να προκαλέσει προβληματισμό σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών και το σώμα τους, το οποίο, σύμφωνα με την Φεράνι «δεν πρέπει ποτέ να δημιουργεί μίσος ή ντροπή» το φόρεμα είχε ένα μοτίβο trompe l’oeil με ένα σχέδιο του σώματός της που θύμιζε τη συλλογή που δημιούργησε η Maria Grazia Chiuri για την άνοιξη/καλοκαίρι 2018 στον οίκο Dior.

«Ζήστε τα όλα χωρίς φόβο»

«Έχουν περάσει μόνο λίγες ώρες από την έναρξη του Sanremo 2023, αλλά μέσα μας νιώθουμε ότι έχουμε εκλέξει νικητή: Είναι η Κιάρα Φεράνι, η οποία εκπληρώνει την υπόσχεσή της να φέρει ένα σημαντικό μήνυμα στο Rai 1» ήταν ένα ακόμα σχόλιο θαυμαστή της για τη δεύτερη εμφάνισή της, πάλι με φόρεμα του οίκου Dior, ασπρόμαυρο αυτή τη φορά και τυπωμένο το σλόκγαν «Pensati Libera», δηλαδή «σκέψου ελεύθερα».

Μια δημιουργία κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της από τη Μαρία Γκράσια Κιουρί.

Στη συνέχεια ήρθε η πολυαναμενόμενη στιγμή του μονολόγου της. Η Κιάρα μίλησε στο κοριτσάκι που ήταν κάποτε: «Απολαύστε τον άνεμο, γελάστε με όλη σας την ψυχή» είπε «ζήστε στο έπακρο κάθε βαγόνι από το τρενάκι… Ζήστε τα όλα και χωρίς φόβο».

Μόνο αγάπη για το γυμνό φόρεμα της Chiara Ferragni στο Sanremo 2023

Το γυμνό φόρεμα από τούλι, που ονομάστηκε «φόρεμα χωρίς ντροπή», βασίζεται στην εικονογραφία της Εύας, της πρώτης γυναίκας στην ιστορία που αναγκάστηκε να ντραπεί, παίζοντας με την έννοια της ψευδαίσθησης για να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να δείχνουν και να διαθέτουν το σώμα τους ελεύθερα «χωρίς να χρειάζεται να νιώθουν ενοχές και χωρίς να χρειαστεί να δώσουν καμία εξήγηση».

Καμία απόφαση των γυναικών να νιώσουν όμορφα ή να νιώσουν σέξι δεν θα δώσει ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν άντρα να δικαιολογήσει τη και να μετριάσει τις ενοχές του.

«Αυτό είναι το σώμα μιας γυναίκας» εξηγεί η ίδια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «το οποίο θα ήθελε να δώσει φωνή σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο που απαγορεύονται και κακοποιούνται, σε όλες εκείνες που τους λένε ότι το σώμα τους δημιουργεί ντροπή, ότι είναι μόνο ένα αντικείμενο επιθυμίας ή ότι υποκινεί στην αμαρτία. Αυτό είναι το σώμα όλων. Ο αναμάρτητος ας ρίξει τον πρώτο λίθο!».

Το γυμνό φόρεμα είναι, επίσης, μία από τις κύριες τάσεις της πασαρέλας για το 2023.

Η τρίτη εμφάνισή της

Για να παρουσιάσει επί σκηνής το D.I.R.E, το εθνικό δίκτυο κατά της βίας κατά των γυναικών, στο οποίο αποφάσισε να δωρίσει ολόκληρη την αμοιβή που έλαβε ως συμπαρουσιάστρια του Sanremo 2023, η Κιάρα άλλαξε ξανά την εμφάνισή της. Για να επιστρέψει στο επίκεντρο της σκηνής του Ariston, φόρεσε ένα φόρεμα κατά του μίσους κεντημένο με προσβολές και φράσεις περιφρόνησης που πολύ συχνά απευθύνονται, τόσο σε αυτήν όσο και σε όλες τις γυναίκες, στα σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της.

«Φέρνοντας αυτές τις σεξιστικές φράσεις στο Sanremo, θέλουμε να παροτρύνουμε όλους να δώσουν σημασία και να υπενθυμίσουμε στις γυναίκες να μην αφήνουν τον εαυτό τους να υποτιμάται από τους haters, επειδή μόνο οι απόψεις εκείνων που μας αγαπούν μετράνε πραγματικά» δήλωσε η Φεράνι.

Το τέταρτο φόρεμα της Φεράνι ήταν ένα υπερθέαμα

Μετά τα μεσάνυχτα, η Φεράνι αποφάσισε να κάνει μία ακόμα έκπληξη επιστρέφοντας στο κέντρο της σκηνής του Ariston με ένα υπνωτιστικό φόρεμα εμπνευσμένο από το έργο της Jana Sterbak και με τίτλο «το κλουβί».

Ο στόχος του τέταρτου και τελευταίου έργου τέχνης που φαντάστηκε η Μαρία Γκράτσια Κιουρί για το ντεμπούτο της Κιάρα στο Sanremo είναι «να απελευθερώσει τις νέες γενιές από τα έμφυλα στερεότυπα στα οποία οι γυναίκες συχνά αισθάνονται εγκλωβισμένες».

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024