Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Renault συμπράττει με την R-Fit για την κατασκευή ηλεκτρικών restomods

Η Renault συμπράττει με την R-Fit για την κατασκευή ηλεκτρικών restomods

Τα κλασικά Renault 4, το Renault 5 και Twingo μπορούν να αναβιώσουν ως αμιγώς ηλεκτροκίνητα και μάλιστα με εργοστασιακή «σφραγίδα» χάρη στην αντίστοιχη συνεργασία Renault και της ειδικής σε ηλεκτρικά restomods, R-Fit

H γαλλική φίρμα έχει κερδίσει την προσοχή το τελευταίο διάστημα πολλές φορές κυρίως, όμως, για λόγους εταιρικής φύσεως, ωστόσο πλέον ήρθε η στιγμή να την κατακτήσει και για ένα πιο «συναισθηματικό» και για αυτό ενδιαφέροντα λόγο, καθώς ενώνει τις δυνάμεις της με την ειδική στην κατασκευή ηλεκτρικών kit R-Fit με στόχο την ηλεκτρική αναγέννηση ιστορικών μοντέλων της όπως το Renault 4, το Renault 5 αλλά και το κλασικό Twingo.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο εταιρειών, οι Ευρωπαίοι που έχουν στην κατοχή τους κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα θα μπορούν με κόστος περίπου 11.900 ευρώ (Renault 4) να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό kit το οποίο μπορεί να μετατρέψει τα παραπάνω μοντέλα σε αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το kit που θα είναι πρώτα διαθέσιμο θα είναι το παραπάνω για το Renault 4 ενώ θα ακολουθήσουν τα kit για τα κλασικά Renault 5 και Twingo.

Το kit για την ηλεκτρική ανακατασκευή του Renault 4 έγκειται σε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου 10,7 kWh η οποία συνδυάζεται με το απαραίτητο κύκλωμα φόρτισης. Η διαδικασία επαναφόρτισης απαιτεί τρεισήμισι ώρες σε οικιακό δίκτυο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η μετασκευή αφήνει ανέπαφο το σύστημα μετάδοσης.

Η μέγιστη αυτονομία ανέρχεται σε 80 χλμ. ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρική αναπροσαρμογή δεν επηρεάζει την κατανομή βάρους των κλασικών μοντέλων που παραμένει ίδια. Η ανακατασκευή συνοδεύεται από την απαραίτητη εγγύηση ενώ η R-Fit που διαθέτει επίσης ανάλογο kit και για το αειθαλές 2CV, αναλαμβάνει και τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην άδεια κυκλοφορίας των ιστορικών αυτοκινήτων αν και προφανώς, αυτές οι υπηρεσίες αφορούν τη γαλλική αγορά.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024