
Σεισμός Τουρκία: Τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε 10 επαρχίες κήρυξε ο Ερντογάν
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε γνωστό πως 3.549 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Τουρκία μετά τον σεισμό.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, κήρυξε το μεσημέρι της Τρίτης ο Ταγιπ Ερντογάν για τις 10 περιοχές της Τουρκίας που επλήγησαν από τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας και στις οποίες ζουν περισσότεροι από 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ακόμα πως οι νεκροί ανέρχονται, πλέον, σε 3.549, ενώ οι προσπάθειες των διασωστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
«Δυστυχώς, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε 3.549 θανάτους και 22.168 τραυματίες», είπε ο Ερντογάν.
«Η παρηγοριά μας είναι ότι περισσότεροι από 8 χιλιάδες πολίτες μας σώθηκαν. Η εκπαίδευση ανεστάλη έως τις 13 Φεβρουαρίου στα σχολεία όλης της χώρας και έως τις 20 Φεβρουαρίου στα σχολεία στις περιοχές της καταστροφής» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.
- Σουδάν: Ελλειψη πολιτικής βούλησης για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος, καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
- Ιράν: Απαγχονίστηκαν 2 άνδρες, ο ένας για «κατασκοπεία» υπέρ της Μοσάντ και ο άλλος γιατί «σκότωσε» αστυνομικό
- Θάνατος Μάθιου Πέρι: Φυλάκιση 2 ετών σε πρώην παραγωγό του Χόλιγουντ για την παράνομη διακίνηση κεταμίνης
- Διαψεύδουν τα ΗΑΕ ότι ο Νετανιάχου επισκέφθηκε τη χώρα, μεσούντος του πολέμου κατά του Ιράν
- Περού: Ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής αριστεράς Σάντσες περνάει στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Παράνομη προμήθεια με δικαστική βούλα


