Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός στη Συρία: Η Γερμανία καλεί τη Ρωσία να ασκήσει πίεση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Σεισμός στη Συρία: Η Γερμανία καλεί τη Ρωσία να ασκήσει πίεση για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας

Η Συρία χτυπήθηκε τη Δευτέρα (6/2) από τον φονικό σεισμό μεγέθους 7.7 Ρίχτερ που είχε επίκεντρο την Τουρκία.

«Είναι σημαντικό τα όπλα να παραμερίζονται και όλες οι προσπάθειες στην περιοχή να επικεντρώνονται στην ανθρωπιστική βοήθεια και στην ανάρρωση και προστασία των θυμάτων» τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, αναφερόμενη στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Συρία μετά τον φονικό σεισμό των 7.7 Ρίχτερ που μετρά περισσότερους από 1.700 θανάτους.

Ειδικότερα, η Μπέρμποκ απευθύνθηκε και στη Ρωσία ζητώντας της να μεσολαβήσει και να ασκήσει πίεση στη Συρία, προκειμένου να μην βάζει εμπόδια στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Όλοι οι διεθνείς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, θα πρέπει να ασκήσουν την πίεσή τους στο συριακό καθεστώς για να διασφαλίσουν ότι μπορεί να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στα θύματα», δήλωσε η Μπέρμποκ.

Με τον επιβεβαιωμένο προσωρινό απολογισμό των νεκρών στη Συρία να ξεπερνά τους 1.700, τα σωστικά συνεργεία από τις παγωμένες γραμμές του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, που διαρκεί 12 χρόνια, αναφέρουν ότι εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι πιθανότατα παραμένουν κάτω από ερείπια.

«Μία κρίση πάνω από άλλες κρίσεις»

Η Αντελχάιντ Μάρσανγκ, μια ανώτερη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε σήμερα ότι η Συρία χρειάζεται τεράστια ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον σεισμό, ο οποίος ήταν «μια κρίση πάνω από πολλαπλές κρίσεις».

Η βοήθεια στη Συρία, με την οποία η Γερμανία δεν έχει επίσημες σχέσεις, αποστέλλεται μέσω διεθνών ΜΚΟ, την ώρα που η Μπέρμποκ ανακοίνωσε ότι θα παρασχεθεί επιπλέον 1 εκατ. ευρώ στον όμιλο βοήθειας Malteser International και ότι το Βερολίνο εργάζεται για να διαθέσει περισσότερα χρήματα σε άλλες διεθνείς ΜΚΟ της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υπήρξε βασικός υποστηρικτής της πολιτικής και ένοπλης αντιπολίτευσης στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου ενώ η Ρωσία είναι βασικός σύμμαχος του Άσαντ.

Σημειώνεται, πως χθες η Συρία αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που την ήθελαν να έχει ζητήσει βοήθεια από το Ισραήλ αποδίδοντας τις όποιες σχετικές αναφορές στην «προπαγανδιστική εκστρατεία» του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024