Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός Τουρκία: «Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στα ερείπια»  - Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

Σεισμός Τουρκία: «Υπάρχουν πολλοί εγκλωβισμένοι στα ερείπια» – Η εκτίμηση του Ευθύμη Λέκκα

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών συνεχώς να αυξάνεται.

Για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7.7 Ρίχτερ που έχει στοιχίσει τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους μίλησε στο Live News o πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος μετέβη χθες στην σεισμόπληκτη Τουρκία ως επικεφαλής του ελληνικής αποστολής, μαζί με τους 21 πυροσβέστες της ΕΜΑΚ.

Η ελληνική αποστολή, που βρίσκεται από εχθές στην πόλη Χατάι, μια πόλη των 200.000 κατοίκων, ξεκίνησε σήμερα το επιχειρησιακό της έργο, έχοντας διασώσει από τα ερείπια μέχρι στιγμής δύο πολίτες.

«Δύσκολη η κατάσταση»

«Είναι πάρα πολύ δύσκολες οι συνθήκες, έχει αρχίσει να χιονίζει, η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλά», είπε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, Ευθύμης Λέκκας.

«Μετά από μια αγωνιώδη νύχτα, σήμερα αναλάβαμε τον επιχειρησιακό ρόλο που απέδωσε πριν 2 ώρες περίπου διασώζοντας έναν 50χρονο άντρα. Δυστυχώς τη χαρά της διάσωσης την διαδέχτηκε η λύπη. Ένα κοριτσάκι που προσπαθούσαμε επί 3 ώρες να βγάλουμε από τα ερείπια, δεν άντεξε και ‘έφυγε’ λίγο πριν το βγάλουμε».

Ωστόσο, η ελληνική αποστολή έσωσε και ένα 6χρονο κορίτσι από τα συντρίμμια.

«Ο απεγκλωβισμός μιας άλλης γυναίκας είναι σε εξέλιξη, με υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους διασώστες» αποκάλυψε.

Ερωτώμενος για το πώς εκτιμά τη συνολική εικόνα απάντησε: «Είναι αρκετά μεγάλη η καταστροφή από την εικόνα που έχουμε. Η πόλη είναι περίπου 200.000 κατοίκων και οι καταρρεύσεις σποραδικές αλλά σε ένα τμήμα, στο 1/5 της πόλης, υπάρχει ολοκληρωτική κατάρρευση και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο».

Όπως είπε ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, «υπάρχουν πολλοί άλλοι εγκλωβισμένοι στα ερείπια. Θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες να διασωθούν και άλλοι άνθρωποι».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024