Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε πως ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει να απωθεί τις επιθέσεις των Ρώσων στρατιωτών στην πόλη Μπαχμούτ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε στο διάγγελμα του ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να απωθούν τις αλλεπάλληλες εφόδους των Ρώσων στρατιωτών στην πόλη Μπαχμούτ. Εξέφρασε την «ευγνωμοσύνη» του σε «κάθε στρατιώτη που επιδεικνύει αποφασιστικότητα στην αντίσταση».

Ακόμη, ο Ουκρανός Πρόεδρος, ο οποίος συνεδρίασε νωρίτερα χθες με επιτελείς του, ανακοίνωσε νέους διορισμούς διοικητών στα μέτωπα, «ειδικά στα σύνορα και στις περιοχές των πρώτων γραμμών», κάνοντας λόγο για «ηγέτες με στρατιωτική εμπειρία», που μπορούν «να αμυνθούν πιο αποτελεσματικά έναντι των τρεχουσών απειλών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σχέδιο της ΕΕ για την επίσκεψη Ζελένσκι στις Βρυξέλλες

Νέες μονάδες εθνοφυλακής

Ανακοίνωσε επίσης πως σχηματίζονται νέες μονάδες της Εθνοφυλακής, της αστυνομίας και της συνοριοφυλακής.

Λόγω της κλιμάκωσης των ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανικός στρατός έχει αναγκαστεί να ενισχύσει τα μέτωπα με μέρος τουλάχιστον των δυνάμεων που προόριζε για αντεπιθέσεις το προσεχές διάστημα.

«Η Ουκρανία «αξίζει να ξεκινήσει φέτος» να συζητά την ένταξή της στην ΕΕ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022, αξίζει να ξεκινήσει από «φέτος» τις συνομιλίες για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι η Ουκρανία αξίζει να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ», δήλωσε ο Ζελένσκι την παραμονή της συνόδου κορυφής στο Κίεβο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr