Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζελένσκι: Σχεδιάζει την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες

Ζελένσκι: Σχεδιάζει την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει την επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μία σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες μέσα στην εβδομάδα. Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Timesο Ουκρανός πρόεδρος αναμένεται να μιλήσει σε ειδική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Ουκρανία είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ και ασκεί πιέσεις προκειμένου να ενταχθεί άμεσα στην Ένωση. Τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι συλλογικά ο μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ. Τον περασμένο μήνα, η ΕΕ άρχισε να χορηγεί ένα πακέτο δανείου 18 δισ. ευρώ για τη χώρα.

Την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής – Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα

Οι 27 ηγέτες της ΕΕ έχουν ήδη προγραμματίσει την Σύνοδο Κορυφής για την ερχόμενη Πέμπτη, με την ατζέντα να περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη μετανάστευση και την απάντηση της ΕΕ στον νόμο των ΗΠΑ για τη μείωση του πληθωρισμού. Ο Ζελένσκι απευθύνεται τακτικά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από την έναρξη του πολέμου, αλλά πάντα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το πιθανό ταξίδι έρχεται καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση από τα ρωσικά στρατεύματα. Το Κρεμλίνο επιδιώκει να ανακτήσει την πρωτοβουλία στον πόλεμο και να καταλάβει την υπόλοιπη περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα τις τελευταίες ημέρες για ρωσική επίθεση.

Ενώ η φον ντερ Λάιεν και ο Μισέλ υποστήριξαν σθεναρά την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, ορισμένες ευρωπαίοι ηγέτες είναι πολύ πιο προσεκτικοί σχετικά με το σχέδιο, το οποίο συζητήθηκε την Πέμπτη σε μια συνάντηση στο Κίεβο μεταξύ της ουκρανικής κυβέρνησης και περισσότερων από δώδεκα επιτρόπων της ΕΕ.

«Η Ουκρανία «αξίζει να ξεκινήσει φέτος» να συζητά την ένταξή της στην ΕΕ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του, στην οποία εισέβαλε η Ρωσία στο τέλος Φεβρουαρίου του 2022, αξίζει να ξεκινήσει από «φέτος» τις συνομιλίες για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νομίζω ότι η Ουκρανία αξίζει να ξεκινήσει φέτος τις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ», δήλωσε ο Ζελένσκι την παραμονή της συνόδου κορυφής στο Κίεβο μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024