Με σκοπό τον έλεγχο της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων, η περιφερειακή ενότητα Λευκάδος, τοποθέτησε ραντάρ ελέγχου της ταχύτητας σε σημεία του νησιού με αυξημένα τροχαία ατυχήματα.

Παρέμβαση ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος, με την τοποθέτηση καταγραφικών (ραντάρ) ταχύτητας στην Απόλπαινα Λευκάδας και παλλόμενων προειδοποιητικών φαναριών στα Λαζαράτα Λευκάδας, στο Περιγιάλι Λευκάδας (θέση «Πασά») και στον Παράδεισος Λυγιάς Λευκάδα.

«Έπειτα από καταγραφή των αναγκών, σε συνεργασία με την Τροχαία, αλλά και με την πολύτιμη συμβολή των τοπικών Προέδρων, εγκαταστήσαμε ραντάρ ταχύτητας και προειδοποιητικά φανάρια. Αυτή τη φορά εγκαταστήσαμε στην Απόλπαινα – και σε συνέχεια των ασφαλτοστρώσεων που προηγήθηκαν – ειδικά ραντάρ ταχύτητας, ώστε οι διερχόμενοι οδηγοί να μην ξεπερνούν το προβλεπόμενο όριο. Σε ένα δρόμο που, δυστυχώς, συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αίτημα για χρηματοδότηση έργων οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Με το ίδιο σκεπτικό, τοποθετήσαμε προειδοποιητικά παλλόμενα φανάρια σε ευθείες, όπου συχνά παρατηρούνται υπερβάσεις του ορίου ταχύτητας και επικίνδυνες προσπεράσεις, συγκεκριμένα στα Λαζαράτα, στο Περιγιάλι στου Πασά, και στη Λυγιά στον Παράδεισο, όπου πρόσφατα κάναμε νέες ασφαλτοστρώσεις.

Πηγή φωτογραφίας: Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος

Σύντομα ακολουθούν νέες εγκαταστάσεις και ένα μεγάλο πρόγραμμα συντήρησης φαναριών που υπάρχουν στο δίκτυό μας, νέες διαγραμμίσεις, νέοι κόμβοι, νέες νησίδες και νέες ασφαλτοστρώσεις» δηλώνει μεταξύ άλλων  ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Τα ραντάρ και τα φανάρια που τοποθετήθηκαν είναι ενεργειακά αυτόνομα, καθώς λειτουργούν με φωτοβολταϊκό στοιχείο.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το αποθεματικό της Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδος και υλοποιήθηκε από τη από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων (ΔΤΕ).

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr