Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός: Πατέρας κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια του σπιτιού τους στην Καχραμανμάρας

Σεισμός: Πατέρας κρατά το χέρι της νεκρής κόρης του στα συντρίμμια του σπιτιού τους στην Καχραμανμάρας

Την τιτάνια μάχη για την ανεύρεση επιζώντων εμποδίζουν οι συνεχιζόμενοι μετασεισμοί και οι άσχημες καιρικές συνθήκες. 

Οι εικόνες και τα βίντεο από τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία είναι συγκλονιστικές.

Διασώστες ψάχνουν για επιζώντες με τα χέρια τους στα συντρίμμια, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα πέφτουν σαν πύργοι από τραπουλόχαρτα σε κλάσματα δευτερολέπτων και ένα κάστρο δύο αιώνων γίνεται σκόνη και θρύψαλα.

Υπάρχουν και κάποιες εικόνες που δεν μπορούν να συνοδευτούν από λόγια. Ένας πατέρας κρατά το χέρι της νεκρής, έφηβης κόρης του στην πόλη Καχραμανμάρας της Τουρκίας, γράφει ο Guardian, καθώς τα σωστικά συνεργεία και οι συμπολίτες του «χτενίζουν» τα συντρίμμια για ανθρώπους που ακόμα ανασαίνουν και περιμένουν να βρεθούν.

Συγκλονιστική εικόνα

Καθισμένος πάνω σε ένα σωρό από μπάζα, που κάποτε ήταν το σπίτι του, ο Μεσούτ Χάντσερ, κρατά το χέρι της 15χρονης Ιρμάκ, ξαπλωμένης ακόμη στο κρεβάτι της, όπου τη βρήκε ο σεισμός των 7.8 Ρίχτερ και έκοψε το νήμα της ζωής της τόσο αναπάντεχα και πρόωρα.

Το επίκεντρο του πρώτου σεισμού ήταν η πόλη Πάζαρτζικ στην προαναφερόμενη επαρχία στα νοτιοανατολικά της χώρας. Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε ο δεύτερος σεισμός των 7.7 Ρίχτερ για να γκρεμίσει ότι άφησε όρθιο ο πρώτος.

Το θαύμα της ζωής

Τον κυρίαρχη οσμή του θανάτου σπάει το θαύμα της ζωής, όπως συνέβη στην ίδια περιοχή με τη διάσωση δύο παιδιών μέσα από τα συντρίμμια που είχαν σκεπάσει τα χιόνια.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων στη Συρία ένας άνδρας πιάνεται από την κάμερα να κρατά στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι, καθώς απομακρύνεται από το σωρό από μπάζα στον οποίο έχει καταλήξει ένα διώροφο κτίριο στη γενέτειρα του.

Μαζί με μια γυναίκα που σπεύδει να τον βοηθήσει σκεπάζουν το μικρό κορίτσι με μια κουβέρτα και κοιτούν πίσω τους, καθώς οι διασώστες απομακρύνουν ένα νεογέννητο ζωντανό από το πλευρό της πεθαμένης μητέρας του, ακόμη δεμένο με τον ομφάλιο λώρο μαζί της.

Άνισος αγώνας

Η τιτάνια μάχη προσπάθεια όλων τους εμποδίζεται από τους συνεχιζόμενους μετασεισμούς, τις συνθήκες ψύχους και τη ζημιά που έχουν υποστεί οι δρόμοι από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024