Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: «Ο Πούτιν μου υποσχέθηκε ότι δεν θα δώσει εντολή να σκοτώσουν τον Ζελένσκι», λέει ο Ναφτάλι Μπένετ

Ουκρανία: «Ο Πούτιν μου υποσχέθηκε ότι δεν θα δώσει εντολή να σκοτώσουν τον Ζελένσκι», λέει ο Ναφτάλι Μπένετ

Τι δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν τού υποσχέθηκε λίγο καιρό αφού ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία πως δεν θα έδινε διαταγή να σκοτωθεί ο Ουκρανός ομόλογός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο κ. Μπένετ εξήγησε σε ισραηλινό δημοσιογράφο πως ο κ. Πούτιν έκανε την υπόσχεση αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν οι δυο τους στη Μόσχα τον Μάρτιο του 2022.

Ο πρώτος που επισκέφθηκε τη Μόσχα

Ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ ήταν ο πρώτος δυτικός ηγέτης που είδε τον κ. Πούτιν στη Μόσχα μετά το ξέσπασμα του πολέμου. Η επίσκεψη εντασσόταν σε προσπάθεια μεσολάβησης που όμως ήταν ανεπιτυχής.

Η ζωή ενός ηγέτη είναι το πολυτιμότερο πράγμα σε μια σύρραξη, σύμφωνα με τον κ. Μπένετ. «Γνώριζα πως ο Ζελένσκι διέτρεχε κίνδυνο, βρισκόταν σε καταφύγιο η τοποθεσία του οποίου κρατείτο μυστική».

Γι’ αυτό ρώτησε, περίπου τρεις ως τέσσερις ώρες αφότου ξεκίνησε η συνάντησή του με τον κ. Πούτιν, αν ο Ρώσος πρόεδρος σκόπευε να σκοτώσει τον κ. Ζελένσκι, συνέχισε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Μπένετ ζήτησε τότε από τον Ρώσο πρόεδρο να του δώσει τον λόγο του. «Είπε ‘δεν θα σκοτώσω τον Ζελένσκι’», συμπλήρωσε.

Μετά τη συνάντηση, τηλεφώνησε απευθείας στον ουκρανό πρόεδρο καθ’ οδόν από το Κρεμλίνο στο αεροδρόμιο: «Άκου, μόλις βγήκα από τη συνάντηση, δεν θα σε σκοτώσει», είπε πως διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι. Ο συνομιλητής του τον ρώτησε αν ήταν σίγουρος. «Εκατό τοις εκατό», απάντησε.

Περίπου δύο ώρες αργότερα, ο Ουκρανός πρόεδρος μαγνητοσκοπούσε βίντεο στο γραφείο του διατρανώνοντας πως δεν φοβόταν για τη ζωή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024