Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Η Μπαχμούτ σταδιακά περικυκλώνεται από τις ρωσικές δυνάμεις, αναγνωρίζει η Βρετανία

Ουκρανία: Η Μπαχμούτ σταδιακά περικυκλώνεται από τις ρωσικές δυνάμεις, αναγνωρίζει η Βρετανία

«Η Μπαχμούτ είναι ολοένα περισσότερο αποκομμένη», αναφέρει το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας που αναγνωρίζει ότι η πόλη σταδιακά περικυκλώνεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Τα στρατεύματα της Ρωσίας συνεχίζουν να σημειώνουν μικρές προόδους στην προσπάθειά τους να περικυκλώσουν την Μπαχμούτ – στην ανατολική Ουκρανία -, την οποία προσπαθούν να κυριεύσουν επί μήνες, ανέφερε χθες Κυριακή το υπουργείο Αμυνας της Βρετανίας (στη φωτογραφία του Reuters/Oleksandr Ratushniak, επάνω, διακρίνεται το ίχνος ενός ρωσικού πυραύλου στον ουρανό της Μπαχμούτ).

«Περισσότερο αποκομμένη»

Οι δύο βασικές οδοί προς την πόλη στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ βρίσκονται πλέον υπό την άμεση απειλή του ρωσικού πυροβολικού και άλλος ένας οδικός άξονας ελέγχεται από μισθοφόρους της Βάγκνερ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μολονότι «παραμένουν διαθέσιμες αρκετές εναλλακτικές επαρχιακές οδοί για τον ανεφοδιασμό» των ουκρανικών δυνάμεων, «η Μπαχμούτ είναι ολοένα περισσότερο αποκομμένη», συνόψισε το υπουργείο Αμυνας στο Λονδίνο.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει προπαγάνδα τα ημερήσια ενημερωτικά δελτία του βρετανικού υπουργείου για την πορεία του πολέμου που ξέσπασε όταν εισέβαλαν ρωσικά στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου 2022, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Πυραυλική επίθεση στο Χάρκοβο

Δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν χθες Κυριακή το κέντρο της πόλης του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία. Ο ένας από τους πυραύλους, έπληξε κτίριο κατοικιών.

«Επλήγη ένα κτίριο κατοικιών στο κέντρο της πόλης. Ξέσπασε πυρκαγιά. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως υπάρχουν τρία θύματα: μια 54χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 51 και 55 ετών», έγραψε στην πλατφόρμα μηνυμάτων Telegram ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Ολεχ Σινεχούμποφ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η γυναίκα νοσηλεύεται με τραύματα από θραύσματα. Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Λουγκάνσκ Σέρχιι Χαϊντάι δήλωσε χθες πως οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τον έλεγχο του χωριού Μπιλοχόριβκα και πρόσθεσε πως η κατάσταση εκεί είναι τεταμένη, αλλά υπό έλεγχο.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024