Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα», επηρεάζοντας αρκετές περιοχές της χώρας, με ισχυρές χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες.
Όπως έχουν υπογραμμίσει οι μετεωρολόγοι τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν σε Αττική, Στερεά, Εύβοια και άλλες περιοχές και τη Δευτέρα, με κάποιους να σημειώνουν ότι η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη.
«Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τη Δευτέρα αναμένεται έξαρση των φαινομένων με ισχυρές χιονοπτώσεις, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός» ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μετά την έκτακτη σύσκεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Δριμύ ψύχος τη Δευτέρα
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο του MEGA, Χριστίνα Ρήγου την Δευτέρα θα συνεχιστεί η επέλαση της κακοκαιρίας.
Ειδικότερα, θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, ακόμα και στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη.
Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά του νομού, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες και νέες χιονοπτώσεις το βράδυ της Δευτέρας.
Κολυδάς: Από τα δυτικά της Αττικής ο χιονιάς
Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Μετεωρολογικών Ερευνών της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, εξήγησε ποια θα είναι η πορεία του χιονιά τις επόμενες ώρες.
Βάσει των επιστημονικών δεδομένων, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ως το πρωί της Δευτέρας αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού, που θα επηρεάσει κατά κύριο λόγο την Αττική, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια με κατά διαστήματα πολύ πυκνές χιονοπτώσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Κολυδάς, ειδικά για την Αττική, ο χιονιάς θα εισβάλει από τα δυτικά του νομού και στη συνέχεια θα επεκταθεί ανατολικότερα και στα βόρεια της Αττικής.
Προειδοποίηση Μαρουσάκη για μεγάλο πάχος χιονιού
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας ανέφερε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο οποίος προειδοποίησε για μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.
«Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα» υποστήριξε, τονίζοντας ότι αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και σε Βοιωτία, Εύβοια και Κρήτη.
Πρόσκαιρη η ύφεση των φαινομένων
Όπως υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου η ύφεση των φαινομένων στην Αττική είναι πρόσκαιρη, καθώς μέτα τις 02:00 τη νύχτα αναμένεται ένας νέος γύρος χιονοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές του νομού Αττικής.
«Ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές (καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση), και φυσικά στο κέντρο της Αθήνας, που κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και είναι πιθανό να διατηρηθούν περίπου μέχρι και τις προμεσημβρινές -μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας» συμπλήρωσε.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου