Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τσιτσιπάς και η μεγάλη ευκαιρία 

Ο Τσιτσιπάς και η μεγάλη ευκαιρία 

Ο Τσιτσιπάς είναι η… αμαξοστοιχία που κάνει το τένις δημοφιλές. Όπως παλαιότερα ο Γκάλης στο μπάσκετ ή στις μέρες μας ο Αντετοκούνμπο που ξαναφέρνει το συγκεκριμένο άθλημα στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός της οικογένειας

Τις παλαιότερες δεκαετίες, το ’80 και το ’90, οι (όχι πολλοί) φίλοι του τένις ξεροστάλιαζαν στις μικρές εξέδρες του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών. Εκεί, στο Ζάππειο, το τένις προσπαθούσε να ξεφύγει από τα στενά όριά του, να ανοίξει παράθυρο στον κόσμο με τους τότε αστέρες της εποχής. Τον έξοχο Γιώργο Καλοβελώνη. Τον μαχητή Τάσο Μπαβέλα. Την υπέροχη Αγγελική Κανελλοπούλου. Όταν μεταδίδονταν αγώνες στις εκεί χωμάτινες επιφάνειες, νόμιζες πως βλέπεις μια μίνι έκδοση του …Ρολάν Γκαρός.

Καμιά σχέση. Προφανώς και επρόκειτο για ψευδαίσθηση. Οι θεατές με τα καπέλα-τζόκεϊ για να προστατεύονται από τον ήλιο και τον ιδρώτα να λούζει τα μέτωπά τους. Αλλοι καιροί. Αργότερα, η δυναμική Λένα Δανιηλίδου έφερε το άθλημα ένα βήμα παρακάτω, είτε με τον τελικό στο διπλό στην Αυστραλία, είτε με τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αρχή είχε γίνει. Το ξέσπασμα, ωστόσο, δεν ερχόταν. Ένα …κλικ έμενε. Και να που δόθηκε τώρα.

Η καταπληκτική Μαρία Σάκκαρη και κυρίως ο τυφώνας που ακούει στο όνομα Στέφανος Τσιτσιπάς, είναι ο λόγος που Σάββατο μεσημέρι κινητοποιήθηκαν χιλιάδες κόσμου και βρέθηκαν μέσα στο κρύο να σχηματίζουν ουρές για ένα τουρνουά davis cup. Πανικός για ένα εισιτήριο. Τις προηγούμενες ημέρες, όπως μου εκμυστηρεύτηκε σημαίνον στέλεχος της ομοσπονδίας «όλοι ζητούν προσκλήσεις. Δεν μπορώ να εξυπηρετήσω κανέναν. Χαμός γίνεται».

Ηξεραν τι επρόκειτο να δουν; Προφανώς και όχι. Σίγουρα αρνητική είναι η απάντηση. Απλά ήθελαν να λένε «ήμουν και ‘ γω εκεί, στον αγώνα του Τσιτσιπά σε ελληνικό έδαφος»! Με εισιτήριο ή με πρόσκληση, γιατί όλα κι όλα, το τελευταίο το κυνηγά ο Ελληνας όπως το ψάρι το νερό. Όταν είδαν και αποείδαν οι αρμόδιοι, σχεδόν άνοιξαν τις πόρτες. Πάνω από 10.000 θεατές και θα μπορούσε να γεμίσει με περισσότερους φανς του αθλήματος ένα γήπεδο.

Ο Τσιτσιπάς είναι η… αμαξοστοιχία που κάνει το τένις δημοφιλές. Όπως παλαιότερα ο Γκάλης στο μπάσκετ ή στις μέρες μας ο Αντετοκούνμπο που ξαναφέρνει το συγκεκριμένο άθλημα στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός της οικογένειας. Μικροί και  μεγάλοι, όλοι έμαθαν τους όρους. Σέρβις, backhand, λόμπα, σμας.

Η ευκαιρία είναι ξεκάθαρη. Στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, εξηγώντας και αναλύοντας το πλάνο για την περαιτέρω αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, αναφέρθηκε σε ανακαίνιση των γηπέδων τένις, σε 20 νέα γήπεδα έως το 2024 και επίσης στη διεκδίκηση μέσα σε μια τριετία ενός τουρνουά ΑTP. Ο κόσμος, ναι, το προσμένει. Για να (ξανα) δει από κοντά τον Τσιτσιπά.

Οι σπόροι έχουν πέσει. Το αποδεικνύει η δίψα του κόσμου, τα παιδιά που παίρνουν θέση στα κορτ και πιάνουν στα χέρια τους μια ρακέτα. Οι καιροί ου μενετοί. Ας αρπάξουμε την ευκαιρία. Μη γελιόμαστε, δεν έφερε κάποιο πλάνο τον Τσιτσιπά στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά το πηγαίο ταλέντο του. Η σκυτάλη, όμως, δόθηκε. Ας περάσουμεστα έργα και να αφήσουμε τα λόγια.

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024