Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
The ΛΑΘΡΑ show: Η παράσταση που ήρθε να… σβήσει το θέατρο της Δευτέρας

The ΛΑΘΡΑ show: Η παράσταση που ήρθε να… σβήσει το θέατρο της Δευτέρας

«The ΛΑΘΡΑ show» και sorry Μάρκο Σεφερλή, αλλά το Δελφινάριο μόλις απέκτησε ανταγωνισμό

Του καλλιτεχνικού δεν είμαστε. Εδώ όμως δεν χωράνε… οπαδικά. Δεν χρειάζεται να έχεις φάει την Επίδαυρο με το κουτάλι για  να αντιληφθείς το… σουξέ. Την λαϊκή κωμωδία που θα μιλήσει απευθείας στην καρδιά του κοινού και φυσικά που θα σπάσει τα ταμεία.

Φτάνει να έχεις τίτλο «πιασάρικο» και θίασο που να τα λέει. Αν υπάρχουν τότε πιάνεις στα χέρια σου λεφτά από τη τράπεζα.

Και για να μην το ταλαιπωρούμε: Ναι, αυτή θα μπορούσε όντως να είναι η παράσταση της χρονιάς.

Να προκαλέσει διαδοχικά sold out σε προπατζίδικο με όνομα εκκλησίας (θεός φυλάξοι).

Και άμα λάχει να σχηματίσει και κανά μποναμά μπας και πάρουν κανά φράγκο κάτι τύποι σαν τον Παντελή Καφέ, τον Βαγγέλη Βλάχο και καμιά τρακοσιαριά ακόμη που εδώ και δέκα χρόνια ψάχνουν το δίκιο τους για το «φέσι» που τους φόρεσε η παλιά εταιρία (η ορθόδοξη). Εκείνη που δεν γύρισε κωμωδίες αλλά δράματα επιπέδου Γ΄ εθνικής!

Τι παράσταση δηλαδή. Παραστασάρα (κατά τα Υπουργάρα και όλα εκείνα τα εις -άρα που υπενθυμίζουν τον υπερθετικό στα καλά ελληνικά των 70s) τώρα που το σκέφτομαι.

Με θίασο από το πάνω ράφι και εξασφαλισμένη διαφήμιση από τα Μέσα (το) Φιλιππάκη που ας σταματήσει πια η καραμέλα ότι τα διαβάζει μόνος του; Τον ρωτάτε αν ξέρει στα αλήθεια ο άνθρωπος να διαβάζει;

Και όσο για τίτλο; Τσακίζει κόκκαλα: The ΛΑΘΡΑ show. Sorry φίλε Μάρκο Σεφερλή, αλλά το Δελφινάριο μόλις απέκτησε ανταγωνισμό. Και μεταξύ μας; Εσύ αετό δεν έχεις. Που πας με δύο μπαλέτα και πέντε σκετσάκια;

Χάνεις από τα αποδυτήρια στις… εντεκάδες, φιλε Μάρκο. Ο αυτοαποκαλούμενος «τίγρης» -που ακούει και στο «νιάου»- μπορεί από ποδόσφαιρο να μην καταλαβαίνει αλλά στο θέατρο έχει φτιάξει ο μπαγάσας ομάδα όνειρο. Παικταράδες που υπηρετούν πιστά την κωμωδία (του).

Έχεις εσύ διεθνές νούμερο σαν τον «πρόθυμο τουρίστα Μπένετ» πλάι στη μόνιμη συνοδό του Ελένη –όπως ο Μεταξόπουλος με τη Φοντάνα- με τον Σταύρο Μάνταλο σε μια γωνιά να κρατά… σημειώσεις –για να κάνει τους ορισμούς-;

Έχεις εσύ τη… δυαρχία –πρόσεχε τη σειρά που γράφω, δυαρχία είπα- απευθείας από το πάρκο Γουδή; Το διάσημο νούμερο «πως παλεύουν οι γλάστρες» με τη γλάστρα «Μπαλτάκος» -που φύτεψε με τα χεράκια της η καταρτισμένη νομικός Έλλη- και τη γλάστρα «Φιλιππούσης» -που φύτεψε ο Υπουργάρας Κοντονής- να τσακώνονται για τη… φωτοσύνθεση του Γιαννάκη Παπαδόπουλου που μπορεί να σου πει απέξω δέκα ματς ημίχρονο/τελικό αλλά που φωτοσύνθεση νομίζει πως είναι αυτό που κάνει στο χαρτί το φωτοτυπικό;

Για να μην το ξεχάσω, τώρα που πήρα φόρα: Χρυσό παιδί ο Γιαννάκης από την εποχή που έκανε θελήματα. Δεν τα έπαιρνε τα γράμματα όμως. Μόνο τα σημεία: 1, Χ, 2. Παρά ταύτα πρόκοψε. Κοτζάμ ΕΠΟ (παρά)διοικεί και ας γράφει το αυγό με «ω». Τι να τα κάνεις όμως τα γράμματα στη Β΄ εθνική; Φτάνει να βρεις διαιτητές που πάνε το γράμμα! Αν τα καταφέρεις κάνεις θαύματα.

Κάνεις ας πούμα τον Πρίτσα ή Πριτς-α να κλαίει από τη χαρά του πάνω από τις μαύρες σακούλες με τα τιμολόγια για την εξασφαλισμένη άνοδο της Κηφισιάς. Και τον Νταβέλη –όχι τον λήσταρχο βρε-  να κάνει σούζες με αλογάκι στον Βορρά για να προλάβει. Μα είναι δυνατόν λήσταρχος Νταβέλης στο αδαμάντινο πρωτάθλημα της Β΄ του προέδρου χωροφύλακα Λεωνίδα Λεουτσάκου; Μπορεί ο άνθρωπος να μην ξέρει ότι υπηρετεί στην αστυνομία. Τους κακοποιούς όμως τους… μυρίζεται. Και τους έχει από κοντά –μάλλον για… παρακολούθηση-.

Τυχαία έφτασε η Super League 2 να κλείσει αυλαία αρχές Φλεβάρη; Πρώτον επιβεβαιώνει ότι συντάσσεται πλάι στα δίκαια αιτήματα των ηθοποιών. Δεύτερο και σημαντικότερο; Γιατί να μην γίνει μια ακόμη χειμερινή διακοπή; Και οι παίκτες θα ξεκουραστούν. Και τα μηχανάκια της Sport Radar που κάθε Κυριακή βαράνε σαν το 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Νιώθουν στενάχωρα βεβαίως προσωπικότητες όπως ο Πασπαντού Παπαδημητρίου που από την ΠΑΕ Καλαμάτα βρέθηκε στην ΠΑΕ Διαγόρας (ήσυχα Sport Radar ήσυχααα) γιατί δεν το μπορεί το καθισιό αλλά δεν πειράζει. Στην τελική σάμπως τις Κυριακές βλέπει τις –κατά καιρούς- ομάδες του; Τις ακούει κάπου δίπλα στον «τίγρη». Μάτια έχει μόνο για την ΑΕΚ. Και το θέατρο

Μα what a show (όχι «τίγρη» δεν έβρισε κανείς, εγώ είμαι και σε αποθεώνω).

Άντε με το καλό να ανέβει η παράσταση. Να σπάσει τα ταμεία. Και με το καλό το καλοκαίρι να βγει σε περιοδεία. Κέρκυρα, Αλικαρνασσό, Αγιά Χανίων, Κασσάνδρα.  Τόσα υποκαταστήματα (σας) περιμένουν…

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024