Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θα ξεπεράσει τα 40 με 60 εκατοστά το χιόνι στην Αττική

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Θα ξεπεράσει τα 40 με 60 εκατοστά το χιόνι στην Αττική

Δείτε τον χάρτη του meteo για τον χιονιά από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα».

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει ήδη τη χώρα με τον χιονιά να έχει προκαλέσει ήδη αρκετά προβλήματα στη χώρα, ενώ ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων αναμένεται να προκαλέσει νέα προβλήματα, αύριο Δευτέρα.

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων το χιόνι θα ενταθεί τις επόμενες ώρες και ιδιαίτερα στην Αττική, στην Εύβοια και στη Βοιωτία ο όγκος του χιονιού που θα πέσει θα είναι πολύ μεγάλος.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, προς τα ξημερώματα και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται μεγάλος όγκος χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής, κάτι που ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Επίσης όπως αναφέρει το  meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 – 60 εκατοστά.

Αναλυτικά τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ο παρακάτω χάρτης παρουσιάζει το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού στην Αττική, στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Ανατολική Στερεά κατά το διήμερο Κυριακή 05/02 και Δευτέρα 06/02. Αναλυτικά:

–  Στην Αττική τα σημαντικότερα ύψη χιονιού αναμένονται στα βόρεια του νομού όπου σε αρκετές περιοχές είναι πιθανό να σημειωθούν περισσότερα από 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ σε μεγαλύτερα υψόμετρα το ύψος του χιονιού δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 40 – 60 εκατοστά. Χιονόστρωση αναμένεται στα δυτικά και ανατολικά του νομού όπου τοπικά εκτιμάται ότι θα σημειωθούν έως και 10 – 15 εκατοστά χιονιού. Εντός του λεκανοπεδίου Αττικής, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου είναι πιθανό να σημειωθούν εώς και 20 – 30 εκατοστά χιονιού, ενώ μικρότερες πιθανότητες για κάποια χιονόστρωση υπάρχουν στα πιο κεντρικά και νότια τμήματα του λεκανοπεδίου.

– Στην Εύβοια αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη χιονιού κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά, όπου ενδεικτικά στα κεντρικά ορεινά κυρίως τμήματα είναι πιθανό να σημειωθούν έως 80 – 100 εκατοστά χιονιού, ενώ και σε πεδινές περιοχές αναμένεται χιονόστρωση στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

– Στην υπόλοιπη Στερεά, οι σημαντικότερες χιονοστρώσεις αναμένονται σε τμήματα της Βοιωτίας όπου σε αρκετές περιοχές αναμένονται έως και 20 – 30 εκατοστά χιονιού σε πεδινά τμήματα, ενώ και στα ανατολικότερα τμήματα της Φθιώτιδας αναμένονται 5 – 10 εκατοστά χιονιού. Μεγαλύτερα ύψη χιονιού αναμένονται και εδώ κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Προειδοποίηση Μαρουσάκη για μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στην Αττική

«Με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για την εξέλιξη των φαινομένων της κακοκαιρίας Βαρβάρα θα ακολουθήσει νέα επικαιροποίηση των προγνώσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προς τα ξημερώματα αύριο και μέχρι το μεσημέρι αναμένουμε μεγάλο όγκο χιονόπτωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Αυτό ίσως οδηγήσει σε μεγάλο πάχος χιονιού στην επιφάνεια με έμφαση τα βόρεια βορειοανατολικά και βορειοδυτικά τμήματα.

Αντίστοιχη εικόνα λαμβάνουμε και για Βοιωτία, Εύβοια αλλά και Κρήτη σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Μεγάλη προσοχή και ετοιμότητα από όλους μας!».

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024