Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μετανάστες: Το ιταλικό λιμενικό εντόπισε οκτώ πτώματα σε πλεούμενο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας

Μετανάστες: Το ιταλικό λιμενικό εντόπισε οκτώ πτώματα σε πλεούμενο στα χωρικά ύδατα της Μάλτας

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και τρεις γυναίκες, ενώ η μία από αυτές ήταν έγκυος.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε 46 ανθρώπους και βρήκε οκτώ πτώματα, ανάμεσά τους αυτό μιας εγκύου, μετά τον εντοπισμό πλεούμενου στα χωρικά ύδατα της Μάλτας, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Το πλεούμενο εντοπίστηκε από την Guardia di Finanza (ειδικό σώμα της αστυνομίας της Ιταλίας αρμόδιο για οικονομικά αδικήματα), στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας, καθώς πλησίαζε το μικρό νησί Λαμπεντούζα (νότια), εξήγησε το ANSA.

Τρεις γυναίκες μεταξύ των νεκρών, μία έγκυος

Σε αυτό επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, σύμφωνα με το πρακτορείο. Μεταξύ των νεκρών είναι τρεις γυναίκες, η μία έγκυος. Ανάμεσα στους 46 διασωθέντες υπάρχουν άλλες δύο κυοφορούσες.

Ο δήμαρχος στη Λαμπεντούζα, ο Φιλίπο Μανίνο, απηύθυνε έκκληση στην ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζα Μελόνι να μην αφήσει το νησί του μόνο στην αντιμετώπιση αυτής της «τεράστιας τραγωδίας».

«Σας παρακαλούμε, βοηθήστε μας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», είπε ο κ. Μανίνο στο ANSA, καθώς κατευθυνόταν στο λιμάνι του νησιού.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από ένοπλες συρράξεις ή την ανέχεια αποπειρώνται να φθάσουν στην Ευρώπη, με την ελπίδα πως θα βρουν καλύτερη ζωή, διαπλέοντας τη Μεσόγειο κυρίως από τη Λιβύη, οι ακτές της οποίας απέχουν κάπου 300 χιλιόμετρα από την Ιταλία. Τα πλεούμενα στα οποία επιβιβάζονται μεταφέρουν συχνά πολύ περισσότερους ανθρώπους από όσους χωρούν και είναι κάθε άλλο παρά ασφαλή.

Το 2022, περίπου 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες χάθηκαν στη Μεσόγειο, εκ των οποίων σχεδόν 1.400 στην κεντρική Μεσόγειο, που χαρακτηρίζεται μακράν η πιο επικίνδυνη θαλάσσια μεταναστευτική οδός στον κόσμο, σύμφωνα με δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024