Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν - Στον παραλογισμό απαντάμε με επιχειρήματα

Διπλωματικές πηγές: Η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν – Στον παραλογισμό απαντάμε με επιχειρήματα

Χωρίς να κατονομάζουν τον Ερντογάν, ο οποίος είπε ότι... «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το 'ανερχόμενο προφίλ' της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο».

Τις νέες, προκλητικές δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων για τη χώρα μας και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολίασαν διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, τόσο ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, όσο και ο πρόεδρος της χώρας, επιχείρησαν για μία ακόμη φορά να κάνουν το μαύρο – άσπρο, κατηγορώντας την Ελλάδα για παραβίαση των Διεθνών Συνθηκών ο μεν, και για… ελληνικές παρενοχλήσεις των τουρκικών αεροσκαφών και των ψαράδων της γείτονος ο δε!

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί και δεν απειλεί κανέναν. Υπερασπίζεται την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και τις Διεθνείς Συνθήκες», σημείωσαν διπλωματικές πηγές.

Και προσέθεσαν ότι «στον παραλογισμό έχουμε απαντήσει επανειλημμένως με ψυχραιμία και με νομικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα».

Το… «ανερχόμενο προφίλ» της Άγκυρας «δεν έχει θετικό πρόσημο»

Χωρίς να κατονομάζουν τον Ερντογάν, ο οποίος σε συνέντευξή του είπε ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι… «η κύρια δυσφορία της Ελλάδας είναι η αυξανόμενη προβολή της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο», οι διπλωματικές πηγές της χώρας μας τόνισαν χαρακτηριστικά ότι «η Άγκυρα οφείλει να συνειδητοποιήσει πως το ‘ανερχόμενο προφίλ’ της σε παγκόσμιο και περιφερειακό επίπεδο δεν έχει θετικό πρόσημο.

»Είναι το ‘ανερχόμενο προφίλ’ μιας χώρας, που ακολουθεί και εφαρμόζει αναθεωρητική πολιτική, απειλεί με πόλεμο, αμφισβητεί κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου, εκβιάζει και δημιουργεί ρήγματα σε συμμαχίες που ανήκει, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την παγκόσμια ειρήνη.

»Απορρίπτουμε στο σύνολο τους τα ανυπόστατα και έωλα τουρκικά επιχειρήματα, όπως το έχουμε κάνει και μέσω των επιστολών μας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ», κατέληξαν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024