Πόσο θα πληρώσουν για την επίθεση με τούρτες στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο Μαντάμ Τισό.

Ήταν τον περασμένο Οκτώβριο που δύο ακτιβιστές της Just Stop Oil έριξαν τούρτα στο κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου στο μουσείο Μαντάμ Τισό.

Η 20χρονη Eilidh McFadden και ο 29χρονος Tom Johnson καταδικάστηκαν για την πράξη τους, με τους δύο νέους να αποκαλύπτουν στο δικαστήριο ότι σκέφτηκαν να κρατήσουν όμηρο το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Κάρολος θα σπάσει τη σιωπή του για τον Χάρι; Συζητήσεις για συνέντευξη - βόμβα από τον βασιλιά

Έκπληκτος που έφτασαν στα δικαστήρια δήλωσε ο Tom Johnson. «Ωστόσο, είμαστε εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν σχεδιάζαμε τη δράση, σκεφτήκαμε και άλλες ενέργειες. Όπως το να κρατήσουμε όμηρο το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου και να μεταδώσουμε τα λόγια του.

Συμφωνήσαμε ότι αυτό θα μπορούσε να ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό και τρομακτικό για όποιον βρισκόταν εκεί. Έτσι αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα του και να παραθέσουμε ήρεμα τα λόγια του.

Δυστυχώς ήταν έντονος ο θόρυβος, με αποτέλεσμα να πρέπει να φωνάζουμε. Τα συστατικά, όμως, που χρησιμοποιήθηκαν επιλέχθηκαν προσεκτικά ώστε να προκαλέσουν όσο το δυνατόν λιγότερη ζημιά».

Η απόφαση για την επίθεση στο Madame Tussauds

Ο εισαγγελέας διερωτήθηκε αν τελικά οι πράξεις τους οδήγησαν στο να βοηθήσουν άτομα που πλήττονται από την κλιματική αλλαγή. «Το να ρίχνεις τούρτα πάνω σε ένα κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου δεν πρόκειται να πείσει κανέναν για την κλιματική αλλαγή. Είναι μια εντελώς ασήμαντη ενέργεια».

Μετά το περιστατικό, το κέρινο ομοίωμα του βασιλιά Καρόλου αποσύρθηκε από το Madame Tussauds για να καθαριστεί. Κάποιοι εργαζόμενοι χρειάστηκε να εργαστούν πέντε ώρες επιπλέον για να το προετοιμάσουν και να βρίσκεται στη θέση του το επόμενο πρωί.

Οι δύο νέοι, σύμφωνα με τη Mail Online, καταδικάστηκαν για πρόκληση σημαντικής ζημιάς ύψους 3.500 λιρών. Ο Johnson, όπως και η McFadden, καλούνται να πληρώσουν 1.750 λίρες και 250 λίρες έξοδα επιπλέον έκαστος. Η 20χρονη θα υποχρεωθεί να προσφέρει και 80 ώρες κοινωνικής εργασίας.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr