Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroleague: Μια ερυθρόλευκη… Λερναία Ύδρα

Euroleague: Μια ερυθρόλευκη… Λερναία Ύδρα

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο ορισμός της ομάδας

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον εφετινό μπασκετικό Ολυμπιακό; Απλούστατα, ο πλουραλισμός. Εχει εντυπωσιακές επιθετικές επιδόσεις κι ας μην βγάζει έναν σκόρερ ολκής, δηλαδή δεν έχει κάποιον παίκτη να σημειώνει συνεχώς πάνω από 30 πόντους. Η «δουλειά» μοιράζεται, αν …κοπεί ένα κεφάλι βγαίνουν …δύο, οπότε έχουμε συνεχώς νέους πρωταγωνιστές στο παρκέ. Ιδού το μεγάλο όπλο του Γιώργου Μπαρτζώκα, του κόουτς που δεν φοβάται να τολμήσει και κατάφερε να δημιουργήσει ομάδα συνόλου και όχι ατόμων. Με την επισήμανση, εδώ, πως από το σύνολο ξεπηδούν οι άσοι! Το ένα φέρνει το άλλο…

30 Δεκεμβρίου του ’22: ο Ολυμπιακός ανεβαίνει στο ΟΑΚΑ δίχως τον λαβωμένο Βεζένκοφ. Τον φόργουορντ που έδειχνε «καυτός» εκείνο το διάστημα,  ο πλέον φορμαρισμένος παίκτης της Ευρωλίγκας. Ο Βεζένκοφ ήταν ο θεατής που είδε καλύτερα από κάθε άλλον την ερυθρόλευκη παράσταση- βρισκόταν στον πάγκο! Το 71-95 του Ολυμπιακού απέναντι στον Παναθηναϊκό ήρθε με εύκολο τρόπο. Αλλωστε «μίλησαν» οι Φαλ (19), Κάνααν (17) και Παπανικολάου (15).

Λίγες ημέρες μετά, μια πέτρα στα νεφρά αναγκάζει τον Κάνααν , που έχει προσαρμοστεί στο μεταξύ, να μην είναι κομβικός με τη Ρεάλ. Επαιξε 13’ και σημείωσε τρεις πόντους. Και τι μ’ αυτό; Ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (20/1) ήταν ασυναγώνιστος και το 73-60 κόντρα στη Βασίλισσα του έδωσε νέα ώθηση για την πρωτιά στην Ευρωλίγκα.

Την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου, στην Πόλη εμφανίστηκε … οδοστρωτήρας! Ποιος άλλος μπορεί να σαρώσει με 93-73 τη Φερέρ του Ιτούδη; Ο Σλούκας και ο Πίτερς, δύο εξαρτήματα σημαντικά, έλειψαν, αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να βρει λύσεις και σκορ από πολλούς παίκτες. Ο Φαλ, βέβαια, έμεινε άποντος, ο Κάνααν όμως είχε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα και ο Παπανικολάου σταμάτησε στους 21. Κάτι ακόμη; Το υπέροχο 58,6 % στα σουτ τριών πόντων, φανερώνει υψηλό βαθμό συνεργασίας, τέλειες πάσες, αποστάσεις σωστές και εν τέλει παίκτες που δοκιμάζουν σουτ και ευστοχούν κάτω από τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Αυτό είναι το ολοκληρωτικό μπάσκετ, αυτό πρεσβεύει ο Ολυμπιακός!

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024