Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νάτοι οι πρώτοι (και καλύτεροι) σε όλη την Ευρώπη

Νάτοι οι πρώτοι (και καλύτεροι) σε όλη την Ευρώπη

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του σύγχρονου μπάσκετ και μάλιστα με διάρκεια

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε στην Κωνσταντινούπολη μια ραψωδία διαλύοντας με εντυπωσιακό τρόπο την Φενέρ και αποθεώνεται (δικαίως) σε όλη την Ευρώπη.

Η ομάδα του λιμανιού έκανε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης στην έδρα της ομάδας του Ιτούδη και παρουσίασε μια εικόνα «βγαλμένη» από το κάθε «ίντσα» του μπασκετικού πλάνου που έχει καταρτίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Δεν χωρά αμφιβολία πως ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη εμφάνιση που έχει κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα και ίσως μπορεί να μιλήσει κάποιος για την κορυφαία εμφάνιση ομάδας στη φετινή διοργάνωση.

Κι όλα αυτά, χωρίς να παίζει ο Κώστας Σλούκας αλλά και ο Άλεκ Πίτερς.

Κανένα πρόβλημα όμως για την ομαδάρα του Πειραιά καθώς αυτός ο Ολυμπιακός δεν έχει αντίπαλο.

Έτσι τουλάχιστον φάνηκε απόψε στην έδρα της Φενέρ και δεν είναι φυσικά μόνο η μεγάλη νίκη με είκοσι πόντους και η διατήρηση της πρώτης θέσης στην βαθμολογία της Ευρωλίγκας.

Έχουν βεβαίως κι αυτά σημαντικό ρόλο στην «εξίσωση» της πορείας των πειραιωτών, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να επισημανθεί το μπάσκετ που παίζει ο Ολυμπιακός.

Η εικόνα που έβγαλαν στην Πόλη οι «ερυθρόλευκοι» ήταν δίχως άλλο εκθαμβωτική και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Και θα πρέπει βεβαίως εδώ να τονίσουμε ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δώδεκα παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ναι, δώδεκα παίκτες πανέτοιμους να δώσουν το 100% για το καλό της; ομάδας. Όχι έναν και δύο ή τρεις.

Από τη μία λοιπόν οι πειραιώτες κατάφεραν με πολύ καλή άμυνα να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό την τουρκική ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο κι αυτό έκανε πιο εύκολη την δουλειά του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν μεγάλα σουτ έχοντας γυρίσει με υπομονή την μπάλα στην επίθεση αλλά αναμφίβολα το «κλειδί» για την μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού ήταν η άμυνα που «βίδωσε» την Φενέρ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η ελληνική ομάδα πήρε εκεί διαφορά 14 πόντων η οποία έφτασε και τους 30 (16-46) όταν όλα πήγαιναν πρίμα για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Και η αλήθεια είναι πως για 35 λεπτά (!) ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι στην έδρα της Φενέρ, παραδίδοντας μαθήματα μπάσκετ.

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από τεράστιες νίκες επί Βίρτους (Ιταλία), Ρεάλ και Μακάμπι στο ΣΕΦ και μετά την «παρέλαση» στην Πόλη το μενού έχει Εφές στο κατάμεστο ΣΕΦ.

Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στην ευχάριστη θέση να απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ρεκόρ 15-7 και αν καταφέρει να φτάσει στο 16-7, επικρατώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τότε θα μιλάμε για ιδανικό «σενάριο».

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό ότι παρουσιάζει την καλύτερη εκδοχή του σύγχρονου μπάσκετ και μάλιστα με διάρκεια.

Είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. Παίζει το καλύτερο και πιο θεαματικό μπάσκετ στην Ευρώπη. Και είναι πρώτη στη βαθμολογία στην Ευρωλίγκα.

Είναι λοιπόν παντού πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Πρώτοι και καλύτεροι όπως παραδέχονται όλοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024