Στα άκρα φαίνεται πως φτάνουν ορισμένοι γονείς προκειμένου να ελέγξουν τα ανήλικα παιδιά τους τη στιγμή που τα ποσοστά παραβατικότητας στους έφηβους είναι στα ύψη.

Σε ιδιωτικούς ερευνητές απευθύνονται ολοένα και περισσότεροι γονείς προκειμένου να ελέγχουν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους, την ώρα που η παραβατικότητα στους ανήλικες έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Τα περιστατικά βίας και οι έκνομες δραστηριότητες εντός αλλά και εκτός σχολικών αιθουσών πληθαίνουν μέρα με τη μέρα, με τους γονείς και τους κηδεμόνες να ανησυχούν πως είτε τα παιδιά τους θα πέσουν θύματα τέτοιων περιστατικών, είτε θα πάρουν το «λάθος δρόμο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έξυπνα» ψυγεία, λαμπτήρες και υπολογιστές ως… «κατάσκοποι» της Κίνας;

Στο σημείο αυτό οι γονείς αναζητούν τη βοήθεια ιδιωτικών ντετέκτιβ. Μητέρα μίας 14χρονης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πως ο λόγος που προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή είναι για να μάθει με ποιους κάνει παρέα το παιδί της.

«Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου» σημείωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Στράτο Γεωργαντίδη, οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών. «Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηρίοτητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν» ανέφερε στην ΕΡΤ.

Μετά από έγγραφη συγκατάθεση των γονιών τους τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών. Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ο ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά των εφήβων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr