Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικονόμου για Θεοδωρικάκο: Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό - «Δεν θα μείνει καμία σκιά»

Οικονόμου για Θεοδωρικάκο: Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό – «Δεν θα μείνει καμία σκιά»

Ο Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση για τις υποθέσεις που έχουν δει το φως τη δημοσιότητας για την Αστυνομία και τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ανέφερε πως υπάρχουν δύο υποθέσεις που έχει ήδη επιληφθεί η αστυνομία.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε για την υπόθεση που αφορά τον γιο του υπουργού Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχουν δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και η δικαιοσύνη.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό»

Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση είπε ότι έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα. «Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου.

Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι.

Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο

Το ιστορικό της υπόθεσης που αφορά τον γιο του κ. Θεοδωρικάκου

Φωτογραφία ντοκουμέντο με ναρκωτικά που εντοπίστηκαν από τον έλεγχο στην παρέα του υιού του υπουργού Τακη Θεοδωρικάκου τον Νοέμβριο του 2021 στο Μαρούσι έφερε στο φως ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος και των Νέων, Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Για την υπόθεση αυτή που αποκαλύφθηκε την Δευτέρα (30/01) ο υπουργός εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση μιλώντας για αθλιότητα και προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Για το περιστατικό αυτό καθ’ εαυτό ο υπουργός τόνισε ότι «αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!»

Σημειώνεται ότι ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε – σύμφωνα με το Documento- στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καταγγέλλοντας πως τον Νοέμβριο του 2021, ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ παρενέβη με απειλητικό και επιτακτικό ύφος και απαίτησε να μην σχηματιστεί δικογραφία και να αφεθούν ελεύθεροι, μέλος της οικογένειας Θεοδωρικάκου (ο γιος του, όπως είπε και ο ίδιος ο υπουργός) και ακόμη δύο πρόσωπα, που είχαν εντοπιστεί με ποσότητες ναρκωτικών.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024