Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Nέα εποχή για την Συμμαχία Renault-Nissan

Nέα εποχή για την Συμμαχία Renault-Nissan

Μετά από περίπου ένα χρόνο διαπραγματεύσεων, οριστικοποιούνται οι λεπτομέρειες που θα καθορίσουν την νέα εποχή στη συνεργασία Renault-Nissan που συνοψίζεται σε ίση συμμετοχή των δύο εταιρειών σε μετοχικό επίπεδο, νέα project με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση αλλά και ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης της Συμμαχίας με νέες δραστηριότητες σε Ινδία, Λατινική Αμερική αλλά και Ευρώπη

Οι Renault-Nissan με κοινή ανακοίνωση τους, γνωστοποίησαν ορισμένες από τις σημαντικές αλλαγές που θα επανακαθορίσουν την μεταξύ τους συνεργασία με το τελικό σχέδιο αναμόρφωσης των σχέσεων των δύο εταιρειών να έχει ήδη τεθεί ήδη προς έγκριση από τα Διοικητικά τους Συμβούλια με την προοπτική να έχει επισφραγιστεί ακόμα και έως το τέλος της εβδομάδας, με άμεση ισχύ.

«Ο στόχος είναι να ενισχύσουμε τους δεσμούς της Συμμαχίας και να συμβάλλουμε στην μεγιστοποίηση της αξίας της για όλους τους μετόχους», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από κοινού και όπου παρουσιάζονται οι σημαντικότερες αλλαγές στη συνεργασία των δύο ομίλων από καταβολής της σύμπραξής του εν έτει 1999 όταν η Renault έσπευσε στη διάσωση της Nissan.

Αναλυτικότερα, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά το μερίδιο της Renault στη Nissan θα μειωθεί από 43% σε 15% ενώ η Nissan θα διατηρήσει το μερίδιο 15% που ήδη κατέχει στον γαλλικό όμιλο με τη διαφορά ότι αυτό επιπλέον θα αντιστοιχεί και σε αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου καθώς υπό το προηγούμενο-παρόν καθεστώς το 15% του ιαπωνικού ομίλου δεν αντιστοιχεί σε δικαιώματα ψήφου.

Παράλληλα η Nissan αναμένεται να επενδύσει και στην Ampere την νέα εταιρική οντότητα που θα στεγάσει όλες τις «ηλεκτρικές» δραστηριότητες του ομίλου Renault συμπεριλαμβανομένου και του κρίσιμου «τμήματος» εξέλιξης  software. Υπό αυτό το σκεπτικό στη νέα Ampere θα συμμετέχει με μερίδιο και η κατασκευάστρια ημιαγωγών Qualcomm με την οποία ο γαλλικός όμιλος συμπράττει προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έχουν προκύψει σε επίπεδο ευφυών τεχνολογιών όσο και ηλεκτροκίνησης.

Προς το παρόν δεν έχει αποκαλυφθεί το ποσοστό με τα οποίο θα συμμετάσχει η Nissan στην νέα Ampere αλλά αυτό αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα φτάσει το 15%. Παράλληλα, υπό το νέο σχήμα, η Mitsubishi που αποτελεί τον τρίτο εταίρο της Συμμαχίας όσο και η Nissan θα μπορούν να επωφεληθούν από τις ηλεκτρικές τεχνολογίες που θα προκύψουν από την Ampere, αξιοποιώντας τες –και- σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι δύο όμιλοι θα ενισχύσουν και την παγκόσμια συνεργασία τους με στόχο την αμοιβαία εξοικονόμηση πόρων και νέα projects σε Ινδία, Λατινική Αμερική αλλά και Ευρώπη που θα ενισχύσουν την θέση τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η νέα μορφή της Συμμαχίας θα ονομάζεται Alliance 2.0 και αποτελεί την μεγαλύτερη αλλαγή από καταβολής της συνεργασίας των δύο ομίλων με αυτήν την μορφή που ξεκίνησε πριν 24 χρόνια.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024