Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αστυνομικοί: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους «διαλόγους της ντροπής»

Αστυνομικοί: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους «διαλόγους της ντροπής»

Ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς

Την άμεση παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισιδώρου Ντογιάκου προκάλεσε η πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» με τίτλο «Διάλογοι της Ντροπής» και ακούγονται αστυνομικοί και ιθύνοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να συνδιαλέγονται με μαφιόζους και νονούς της νύχτας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας οι συνομιλίες αυτές βρέθηκαν σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στις συνομιλίες, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του Βήματος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το δημοσίευμα οι διάλογοι μεταξύ νονών της νύχτας και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα τους εξυπηρετούσαν σε καθημερινή βάση.

Τα πρώτα φαίνεται να αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Τι ζητάει να διερευνηθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Σύμφωνα με την παραγγελία που έδωσε ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο είναι να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση αυτή και να ελεγχθεί η τυχόν θέση αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μάλιστα για την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης λόγω της σοβαρότητας της ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά η προκαταρκτική εξέταση να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, τακτικό και επίκουρο,για να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η έρευνα.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024