Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χρυσή Αυγή: «Μπλόκο» στη ναζιστική φιέστα από Αστυνομία και αντιεξουσιαστές

Χρυσή Αυγή: «Μπλόκο» στη ναζιστική φιέστα από Αστυνομία και αντιεξουσιαστές

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στη Ρηγίλλης, ωστόσο η Ελληνική Αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν το μνημείο των πεσόντων στα Ίμια.

«Μπαρούτι» μύριζε για αρκετές ώρες το κέντρο της Αθήνας, καθώς από νωρίς το μεσημέρι βρίσκονταν σε εξέλιξη δύο συγκεντρώσεις: από τη μία, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την επέτειο από την κρίση των Ιμίων και, από την άλλη, αντιεξουσιαστές διοργάνωσαν αντισυγκέντρωση κατά του φασισμού.

Μάλιστα, οι αντιφασιστικές ομάδες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ρηγίλλης από τις 4 το απόγευμα, προκειμένου για να εμποδίσουν την συγκέντρωση μελών της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Οι συγκεντρωμένοι από την πλευρά του ναζιστικού μορφώματος συγκεντρώθηκαν στη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός» και παρέμειναν στο σημείο, υπό την αυστηρή επιτήρηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν το μνημείο στη μνήμη των περόντων στα Ίμια, στην Ρηγίλλης και μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν.

Πολιτική κόντρα για την «άδεια» στους Ναζί

Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα στη συγκέντρωση των μελών της Χρυσής Αυγής και προχώρησαν σε ανακοινώσεις, σύμφωνα με τις οποίες κατηγορούν τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι επέτρεψε να γίνει η συγκέντρωση.

Με ανάρτησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε πως δεν επέτρεψε ποτέ να γίνει αυτή η συγκέντρωση.

«Ο Δήμος Αθηναίων ούτε έδωσε, ούτε θα μπορούσε να δώσει άδεια στους νεοναζί να κάνουν συγκέντρωση. Είναι αδιανόητο.

»Η πατριδοκαπηλεία άλλωστε είναι μια από τις μεγαλύτερες προσβολές στους πεσόντες υπέρ της πατρίδας. Πολιτικές τοξικότητες αλλού.

»Το μέτωπο ενάντια στη βία, στο μίσος και στο φασισμό πρέπει να μας ενώνει όλους, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις και συμψηφισμούς», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024