Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαρία Ζαχάροβα: Η Ουάσιγκτον κάνει «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας

Μαρία Ζαχάροβα: Η Ουάσιγκτον κάνει «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι τα περιθώρια ελιγμών της νέας πρέσβεως των ΗΠΑ στη Μόσχα θα είναι περιορισμένα, λόγω των έντονων αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στην αμερικανή πολιτική σκηνή.  

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργού Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα ότι η νέα πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, Λιν Τρέισι, δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, επειδή η Ουάσιγκτον διεξάγει έναν «υβριδικό πόλεμο» – όπως τον χαρακτήρισε – κατά της Ρωσίας.

Η τοποθέτηση της Αμερικανίδας πρεσβευτή έγινε σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στο ναδίρ, λόγω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

«Δεν μπορεί να κάνει και πολλά…»

Η Ζαχάροβα εκτίμησε ότι τα περιθώρια ελιγμών της Τρέισι θα είναι περιορισμένα, λόγω των έντονων, όπως είπε, αντιρωσικών αισθημάτων που υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανέφερε, μάλιστα, πως θα ήταν «πρόοδος» εάν οι σχέσεις ΗΠΑ -Ρωσίας δεν επιδεινωθούν περαιτέρω, ενώ προσέθεσε ότι η Ρωσία δεν πιστεύει πως θα είναι δυνατόν να αποτρέψει μια περαιτέρω επιδείνωση.

Το Κρεμλίνο απέρριψε την περασμένη εβδομάδα την ιδέα ότι η Ουάσιγκτον και η Μόσχα θα μπορούσαν να αλλάξουν τη σχέση τους στα μισά της θητείας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «καμία ελπίδα» για βελτίωση στο ορατό μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024