ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους» για τις υποκλοπές
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου».
Για επιβεβαίωση της «ενοχής» τού πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με την σημερινή «θλιβερή», όπως την χαρακτηρίζει» παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στη Βουλή.
Με άτυπη ενημέρωση, η Κουμουνδούρου τον αποκαλεί «επικεφαλής, ενορχηστρωτή και εγκέφαλο του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου», υποστηρίζοντας πως «δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζει και την στάση των βουλευτών της ΝΔ, σημειώνοντας πως «άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους».
«Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους»
Αφού προειδοποιεί τον πρωθυπουργό, πως με την σημερινή συζήτηση στη Βουλή δεν κλείνει το κεφάλαιο «σκάνδαλο υποκλοπών», αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο, τονίζει πως «ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους».
Και παραθέτει το επίσημα αίτημα που είχε υποβάλει ο Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, στο οποίο αναφέρονται τα ονόματα των «έξι παρακολουθούμενων», χαρακτηρίζοντας «αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη, ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου».
Τι αναφέρει η Κουμουνδούρου
Με τη σημερινή θλιβερή του παρουσία ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την ενοχή του για το πρωτοφανές σκάνδαλο των υποκλοπών ως ο επικεφαλής, ενορχηστρωτής και εγκέφαλος του παρακράτους που εγκατέστησε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα ερωτήματα που του τέθηκαν επί τρεις μέρες και εξάντλησε την επιχειρηματολογία του σε γελοίους αντιπερισπασμούς.
Και φυσικά δεν απάντησε στα αμείλικτα ερωτήματα που του έθεσε ο κ. Τσίπρας για τη σκοπιμότητα των παρακολουθήσεων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Λάγιου και Αλεξόπουλου για τη ροή του χρήματος από τα 15 δισ. εξοπλιστικά.
Οι βουλευτές της ΝΔ, άλλοι για την καρέκλα τους και άλλοι γιατί εκβιάζονται από το παρακράτος Μητσοτάκη με προϊόντα υποκλοπών, σήμερα μετέτρεψαν το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο της παράταξής τους.
Το χειρότερο ωστόσο για τον αρχηγό της παρακρατικής συμμορίας, είναι ότι σήμερα όχι μόνο δεν κλείνει το κεφάλαιο «σκάνδαλο υποκλοπών», αλλά μάλλον ανοίγει ένα ακόμα μεγαλύτερο. Ο κ. Μητσοτάκης θα το πιει το ποτήρι μέχρι τέλους.
Όσο για την αξιοθρήνητη προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα να πείσει πως τα ονόματα των 6 παρακολουθούμενων (Χατζηδάκη, Φλώρου, Λαλούση, Διακόπουλου, Λάγιου και Αλεξόπουλου) δεν τα γνώριζε και δεν ήταν στην απαντητική επιστολή του κ. Ράμμου, επισυνάπτουμε το επίσημο αίτημα που είχε υποβάλει ο κ. Τσίπρας στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ.

Σε αυτό απάντησε ο κ. Ράμμος, επιβεβαιώνοντας πως και τα 6 πρόσωπα, για τα οποία έκανε αίτηση ο κ. Τσίπρας, δηλαδή «ΥπουργΌς και πέντε ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων» βρίσκονταν σε επίσημη παρακολούθηση από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη με την υπογραφή της κας Βλάχου «για λόγους εθνικής ασφαλείας, στην πρώτη περίπτωση από τον Νοέμβριο του 2020 ως τον Ιούνιο του 2021 και στη δεύτερη κατηγορία περιπτώσεων συνολικά από τον Ιούλιο του 2020 ως τον Μάιο του 2022».
- Ένα δισ. δολάρια για την ασφάλεια της αίθουσας χορού του Τραμπ; – «Αυτή η υπόθεση βρωμάει από μακριά»
- LIVE: Μύκονος Betsson – Παναθηναϊκός
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Επανέρχεται ο Πολάκης: Φληναφήματα τα περί μη συμμετοχής μου σε ΠΓ και ΚΕ – Να πάρει θέση η επιτροπή δεοντολογίας
- Καιρός: Με βροχές μπαίνει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου – Τι δείχνουν τα μοντέλα για πρώιμο καύσωνα
- Πίσω από τη λάμψη της Eurovision: Συλλήψεις, μποϊκοτάζ και το Ισραήλ ξανά στη δεύτερη θέση
- Κοζάνη: Βρέθηκε σορός άνδρα σε βουνό – Εξετάζεται αν ανήκει σε 78χρονο που έχει εξαφανιστεί
- Πάμε μια βόλτα;: Η Ελένη Ράντου μας «ταξιδεύει» στη ζωή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 17.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-minhmeme-774886792-19201370-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [17.05 – 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/POSTER-copy-22-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442