Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ζακ Κωστόπουλος: Στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου η δολοφονία

Ζακ Κωστόπουλος: Στην επιτροπή LIBE του Ευρωκοινοβουλίου η δολοφονία

«Θέλω να ξέρουν όλοι γιατί πέθανε ο γιος μου. Πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε, και όχι για τα ψέματα που ακούστηκαν και στο δικαστήριο», είπε η Ελένη Κωστοπούλου.

Παρά εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θεωρούσε το θέμα εκτός τους φάσματος αρμοδιοτήτων των οργάνων της ΕΕ, η Επιτροπή PETI του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε δεκτή την αναφορά των γονιών του Ζακ Κωστόπουλου, παραπέμποντας το θέμα για γνωμοδότηση στην Επιτροπή LIBE.

Η πρότασή υιοθετήθηκε ενώ η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου μίλησε στα τα μέλη της Επιτροπής και ζήτησε να δώσουν συνέχεια στην αναφορά της και να κρατήσουν την υπόθεση της δολοφονίας του γιου της και της απονομής Δικαιοσύνης για τον θάνατό του ανοιχτή για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θέλω να ξέρουν όλοι γιατί πέθανε ο γιος μου. Πέθανε για αυτό που ήταν και για αυτά που πίστευε, και όχι για τα ψέματα που ακούστηκαν και στο δικαστήριο», είπε η Ελένη Κωστοπούλου απευθυνόμενη στα μέλη της Επιτροπής.

«Για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ/ The Left, Κώστας Αρβανίτης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από συνεννόηση και σε συνεργασία με τον Αλέξη Γεωργούλη, που είναι τακτικό μέλος της.

Ο κ. Αρβανίτης στην παρέμβασή του, έκανε λόγο για «τεχνοκρατική» επιχειρηματολογία των εκπροσώπων της Κομισιόν που υποστήριξαν πως η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται μέσα στα στενά όρια των εθνικών αρμοδιοτήτων, και πρότεινε την παραπομπή στην επιτροπή LIBE της οποίας είναι μέλος.

«Να έρθει στη LIBE για όλους τους Ζακ που έχουμε χάσει» είπε ο Κώστας Αρβανίτης, και συνέχισε: «και για τους άλλους που κάποιοι σκέφτονται να τους δολοφονήσουν, επειδή είναι διαφορετικοί, επειδή δεν τους μοιάζουν, επειδή είναι φτωχοί· είναι η ποινικοποίηση της φτώχειας αυτό το πράγμα· ή είναι ΛΟΑΤΚΙ+, ή είναι πρόσφυγας, πιο ανατολικά επειδή είναι γυναίκα, επειδή είναι εργάτης, επειδή είναι Εβραίος, επειδή είναι κάπως».

Sports in

«Το όριο είναι η πείνα» – Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Αργεντινή ενάντια στις πολιτικές λιτότητας του Μιλέι

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024