Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κωνσταντίνα Πάλλα μιλάει στο in πριν ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού

Η Κωνσταντίνα Πάλλα μιλάει στο in πριν ανέβει για πρώτη φορά στη σκηνή του Σταυρού

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στο Σταυρό του Νότου plus

Η Κωνσταντίνα Πάλλα έρχεται για πρώτη φορά στην σκηνή του Σταυρού του Νότου plus στις 26 Ιανουαρίου για να συναντήσει στην σκηνή τον φίλο της από την Κρήτη Γιώργο Στρατάκη, το ήμισυ των αγαπημένων Στρατάκηδων.

Η Κωνσταντίνα Πάλλα ανήκει στη νέα γένια τραγουδοποιών.  Η φωνή της και το ρεπερτόριο της ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό λαϊκό τραγούδι και στα σημερινά έντεχνα μονοπάτια.

Από το Βασίλη Τσιτσάνη και τη Τζένη Βάνου μέχρι τον Σωκράτη Μάλαμα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου. Στο πρόγραμμα της μας ταξιδεύει σε όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε, μας συστήνει τα τραγούδια του σήμερα με το δικό της τρόπο ενώ μας παρουσιάζει και τραγούδια από την προσωπική της δισκογραφία. Στην μουσική της πορεία έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες, ενώ πάντα καταφέρνει με τις ερμηνείες της να μας ξεσηκώνει από τη μία και από την άλλη να μας συγκινεί, με την ίδια μαγική ικανότητα.

Η Κωνσταντίνα Πάλλα μίλησε στο in λίγες μέρες πριν ανέβει για πρώτη φορά στο Σταυρό του Νότου.

Tι δουλειά έχει μια Μακεδόνισσα με ένα Κρητικό;

Αρχικά ο όρος “Μακεδόνισσα” μου έχει κολλήσει στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι πως κατάγομαι από τα υπέροχα Τρίκαλα. Είχα την τύχη να γεννηθώ σε αυτό το μεγάλο κέντρο του πολιτισμού και του λαϊκού τραγουδιού. Επειδή, όμως, σπούδασα στην Έδεσσα και συνεχίζω να εργάζομαι στη Θεσσαλονίκη πολλοί θεωρούν ότι κατάγομαι από τη Μακεδονία. Οι Μακεδόνες έχουν μια μεγάλη αγάπη στους Κρητικούς και το αντίστροφο. Η λύρα, επίσης, συναντάται και στη Μακεδονία και στην Κρήτη. Προσωπικά, οφείλω να ομολογήσω πως κάτι με τραβάει στην Κρήτη εδώ και πολλά χρόνια. Με συγκινεί αυτός ο τόπος, νιώθω να με αγκαλιάζει κάθε φορά που τον επισκέπτομαι. Την αγάπη μου για την Κρήτη ήρθε να σφραγίσει η γνωριμία μου με τον Γιώργη Στρατάκη τα τελευταία χρόνια. Αναζητώ πάντα την αλήθεια και την ψυχή στο τραγούδι και αυτά τα στοιχεία είναι απολύτως φανερά στις δημιουργίες του Γιώργη.

Που ενώνεστε και που διαφέρετε με τον Γιώργο Στρατάκη;

Πιστεύω πως με τον Γιώργη έχουμε τον ίδιο έρωτα για τη μουσική. Στη σκηνή δίνουμε την ψυχή μας, χωρίς εκπτώσεις, είμαστε ρομαντικοί, ευαίσθητοι και οραματιστές. Επιθυμούμε και οι δύο συνεχώς την εξέλιξη και δουλεύουμε σκληρά για αυτό. Δεν έχω βρει ακόμη τις διαφορές μας ,εύχομαι να μην είναι σημαντικές.

Είναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να πορευτεί στο χώρο της μουσικής? Έχεις νιώσει αυτό το «για γυναίκα καλή είναι»;

Ειναι πιο δύσκολο για μια γυναίκα να πορευτεί στον οποιονδήποτε χώρο, αρχικά. Αυτό ισχύει και στη μουσική και το έχω νιώσει αρκετές στιγμές. Αυτές οι στιγμές φροντίζω να κρατάνε λίγο, δηλαδή μέχρι να ανέβουμε στη σκηνή. Εκεί πάνω τίποτα και κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί. Αν είμαι καλή θα με κρατήσει η σκηνή και ο κόσμος, αν όχι πάλι η σκηνή και και κόσμος θα με απορρίψουν. Αλλά σίγουρα όταν ανεβαίνω στη σκηνή δεν κουβαλάω τις γνώμες των άλλων, η εποικοδομητική κριτική θα έρθει όταν σβήσουν τα φώτα ώστε να είμαι καλύτερη την επόμενη φορά.

Σε θυμάμαι δίπλα στη Φωτεινή Βελεσιώτου πριν λίγα χρόνια ενώ έχεις συνεργαστεί και με άλλους ερμηνευτές και δημιουργούς. Με ποιους θα ήθελες να συνεργαστείς και πιστεύεις ότι θα έβγαινε κάτι καλό;

Έχουμε πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες στη χώρα μας. Εύχομαι να συνεργάζομαι πάντα με ανθρώπους φωτεινούς, δοτικούς και δημιουργικούς όπως ο Γιώργης Στρατάκης.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024