Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Νέα προειδοποίηση από το 112 – Σε ποιες περιοχές εστάλη μήνυμα

Κακοκαιρία: Νέα προειδοποίηση από το 112 – Σε ποιες περιοχές εστάλη μήνυμα

Μήνυμα στους κατοίκους των περιοχών που θα έρθουν αντιμέτωπες με το κύμα κακοκαιρίας έστειλε το 112.

Αντιμέτωπες με ένα κύμα κακοκαιρίας θα βρεθούν τις επόμενες ώρες αρκετές περιοχές της Ελλάδας, με τους αρμόδιους φορείς να συνιστούν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους –αν είναι εφικτό.

Για το λόγο αυτό έγινε και έκτακτη ενημέρωση στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι, με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής να αναλύει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Μηνύματα από το 112

Προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις περιοχές που θα σημειωθούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το 112 έστειλε μήνυμα μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, το προειδοποιητικό μήνυμα έλαβαν σε πρώτη φάση οι χρήστες κινητών τηλεφώνων σε Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, ενώ ακολούθησε μήνυμα στους κατοίκους της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

Το μήνυμα κάνει λόγο για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ ζητά από τους πολίτες να πραγματοποιούν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Λίγες ώρες αργότερα, το 112 «χτύπησε» στα κινητά των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας, προειδοποιώντας τους για πυκνές χιονοπτώσεις από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, θα επιδεινωθεί και θα μεταφερθεί προς τα ηπειρωτικά, με τις ισχυρές καταιγίδες να επηρεάζουν και την Αττική.

Όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα είναι οι πρώτες ημέρες «πραγματικού χειμώνα» για φέτος, με αρκετό νερό και χιόνια σε αρκετές περιοχές.

Που θα χιονίσει

Συγκεκριμένα πολλά χιόνια θα δουν τα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου από τα 600 μέτρα, η δυτική Μακεδονία, τα ορεινά και ημιορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, η Ευρυτανία, αλλά και τα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, σε πολλές από αυτές τις περιοχές θα καταγραφούν ακόμη και 40 με 50 πόντοι φρέσκου χιονιού.

Βροχές και χαλάζι στην Αττική

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν και την Πέμπτη από τα δυτικά με πολλές βροχές, στα κεντρικά και βόρεια οι πεδινές περιοχές θα έχουν χιονόνερο, ενώ από τα 300 μέτρα οι βροχές και το χιονόνερο θα γίνονται χιόνια.

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες που θα έχουν διάρκεια μέχρι το βράδυ.

Όπως είπε, τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν αργά τη νύχτα, ενώ κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και θα είναι αρκετά ισχυροί, φτάνοντας ακόμη και τα 8 μποφόρ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει το μεσημέρι τους 14 βαθμούς.

Όσο για τη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι πιο κρύος με μέγιστη θερμοκρασία τους 5 βαθμούς και από το ξημέρωμα οι πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουν βροχές ή χιονόνερο, με τα χιόνια να εντοπίζονται πάνω από τα 200 μέτρα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι καταιγίδες θα μεταφερθούν προς τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ στην υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024