Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μάχη παρασκηνίου και αλλαγή σχεδίων για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

Μάχη παρασκηνίου και αλλαγή σχεδίων για την Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ

Τους τελευταίους μήνες οι εμπνευστές της έχουν έρθει σε επαφή με 50 ομάδες από δώδεκα χώρες.

Η «θράκα» των σχεδίων για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ παραμένει ενεργή και οι πρωταγωνιστές της πρωτοβουλίας κινούνται στο παρασκήνιο και προετοιμάζονται για να βάλουν φωτιά στο ποδοσφαιρικό σκηνικό της Γηραιάς Ηπείρου.

Η αποχώρηση του Αντρέα Ανιέλι από την ηγεσία της παραπαίουσας Γιουβέντους δεν αποτελεί τροχοπέδη στα σχέδια των προέδρων των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, Φλορεντίνο Πέρεθ και Τζουάν Λαπόρτα για να θέσουν τις βάσεις της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ. Ούτε καν η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, κ. Αθανάσιου Ράντου που τείνει προς την πλευρά της UEFA.

Δημοσίευμα της «Εκίπ» αποκαλύπτει πως οι εμπνευστές της ιδέας εργάζονται πυρετωδώς παρασκηνιακά προσπαθώντας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στο πλευρό τους.

Προσπερνώντας το αρχικό τους σχέδιο που προέβλεπε μια σχεδόν κλειστή λίγκα με τη συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης, οι ηγέτες των δύο ισπανικών κολοσσών σε συνεργασία με την εταιρία Α22 έχουν περάσει στο plan B. Το νέο σχέδιο προβλέπει ανοιχτή διοργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχική βάση στην οποία θα μετέχουν και ομάδες «μεσαίου μεγέθους». Η ίδια πηγή αναφέρει πως τους τελευταίους μήνες οι εμπνευστές της Σούπερ Λιγκ έχουν έρθει σε επαφή με 50 κλαμπ από 12 χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Ολλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Δανία και Σκωτία. Σε αυτές τις επαφές τα κλαμπ καταθέτουν τις ιδέες τους για το format της νέας διοργάνωσης.

Η απόφαση για τη δομή του τουρνουά θα ληφθεί συλλογικά και όχι από τους δημιουργούς της Σούπερ Λιγκ.

Από τα ευαίσθητα σημεία της νέας εκδοχής της διοργάνωσης είναι η εισαγωγή ενός «πραγματικού» οικονομικού ευ αγωνίζεσθαι για να αποφεύγονται τα αθέμιτα πλεονεκτήματα από τους πλουσιότερους συλλόγους.

Οι συμμετέχοντες θα υπόκεινται σε αυστηρές οικονομικές απαιτήσεις. Για παράδειγμα, οι ομάδες που θα συμμετέχουν στη διοργάνωση θα μπορούν να δαπανούν μόνο το 55% του προϋπολογισμού τους σε μισθούς. Οσοι θα παραβαίνουν τους κανόνες θα αποβάλλονται από τη Σούπερ Λιγκ.

Βεβαίως πολλά θα εξαρτηθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του την άνοιξη για το αν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν σε μια διοργάνωση την οποία δεν θα ελέγχει η UEFA.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024